NB I

Az első tétmeccs vár a Lokira az új Nagyerdei Stadionban

A Debrecen az Újpestet fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati meccsén.

Május 1-jén adták át az új debreceni stadiont - fotó: MTI

Az első tétmeccs vár a Lokira az új Nagyerdei Stadionban. Nem csak a csapat, hanem a szurkolók is nagyon készülnek a találkozóra, hiszen telt házra, jó hangulatra van kilátás. Kulcsár Tamás, a DVSC játékosa szerint minden adott egy remek összecsapáshoz.

"Mi a szurkolókért vagyunk. Teljesen más ilyen környezetben, húsz ezer ember előtt, este nyolc órakor egy csodálatos létesítményben futballozni. Gyerekként mindenki arról álmodozott, hogy egyszer olyan élményben legyen része, mint amiben nekünk lesz szombaton – fogalmazott a DVSC-TEVA támadója a klub honlapján. - A megnyitón már pályára léphettünk az arénában, a hangulat szenzációs volt. A játéktérnek még idő kell, hogy a legjobb állapotba kerüljön. Ettől még minden adott, hogy egy kiváló mérkőzés alakuljon ki a Nagyerdei Stadionban."

A DVSC-TEVA hazai környezetben, telt ház előtt játszhat, ám támadónk amondó, ettől még nem lesz könnyebb dolga a csapatnak. Sőt, a körülmények az ellenfelet is feldobhatják.

"Sokan azt gondolják, hogy sima lesz, és már írják be nekünk előre a három pontot, de közel sincs így - mondta Kulcsár. - Megtapasztalhattuk már, hogy minden pontért meg kell küzdeni, vért kell izzadni. Úgy állunk hozzá a mérkőzéshez, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból, mert nehéz találkozó vár ránk. Jó csapat érkezik hozzánk. Az újpestiek most jutottak be a kupadöntőbe, amely bizonyára még jobban feldobja őket. Kiesési gondjaik nem lehetnek, tehát nyugodtan tudnak ellenünk játszani, és ez a környezet ugyanúgy ösztönzőleg hathat rájuk is, mint ránk. Elég kiszámíthatatlan csapat, időnként belefut vereségekbe, de bármikor képes jó eredmény elérésére is. Nem lehet tudni, melyik arcukat mutatják majd Debrecenben, de mindenki annyit játszik, amennyit engednek neki. Azon leszünk, hogy ne hagyjuk kibontakozni őket."

Az új Nagyerdei Stadiont, nagyszabású ünnepség keretében május 1-jén adták át.

[1609977] 2014-05-10 20:00:00 Debrecen - Újpestx;
144894