Ligue 1

A bajnoki cím mellé szerződéshosszabbítás is jár Blanc-nak

A friss francia bajnok Paris Saint-Germain örömmel jelentette be hivatalos honlapján, hogy Laurent Blanc vezetőedző további egy esztendővel meghosszabbította szerződését, így 2016-ig Párizsban maradhat.

Laurent Blanc munkájával maximálisan elégedett a párizsi klubvezetés - Fotó: AFP

A 48 éves szakember jövőjével a hatharom.com korábban már foglalkozott, mivel a Bajnokok Ligájából való kiesés után felröppentek a tréner távozásáról szóló pletykák. A klub elnöke, Nasszer Al-Khelaifi akkor kategorikusan cáfolta, hogy edzőváltásra készülne, és most már biztosak lehetünk abban, hogy jövőre is az egykori világbajnok hátvéd irányítja a piros-kékeket. Blanc első párizsi szezonjában tovább építette az elmúlt években rekordösszegekért megerősített csapatot, a négy belföldi sorozatból hármat, a bajnokságot, a Ligakupát és a Bajnokok Trófeáját megnyerte, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntőig jutott a fővárosiakkal. A Ligue 1-ben ráadásul harminchat találkozóból huszonötször győzelemre vezette együttesét, ami a győzelmi arányt tekintve klubcsúcsnak számít. A teljes idényt vizsgálva ötvenhárom meccsből harminckilencet megnyert a PSG.

"Nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is a Paris Saint-Germainnél dolgozhatok, és részese lehetek ennek a nagyszabású projektnek. Együtt még nagyobbat álmodhatunk" - fogalmazott a szerződés aláírását követően Blanc, majd a katari elnök vette át a szót, aki örömmel szólt a vezetőedző által megvalósított elegáns és hatékony futballról. Nasszer Al-Khelaifi szerint jogos és nyilvánvaló volt, hogy a klub a szerződés meghosszabbításával fejezze ki a tréner munkája iránti elégedettségét. 

Blanc játékosként is sikert sikerre halmozott, a francia válogatottal 1998-ban világbajnok, 2000-ben Európa-bajnok lett. Klubszinten a kontinens legjobb csapataiban, a Barcelonában, az Internazionaléban és a Manchester Unitedben szerepelt, utóbbival angol bajnoki címet ünnepelhetett. A 97-szeres válogatott bekk 2007-ben kezdte edzői pályafutását, a Girondins Bordeaux kispadján 2009-ben bajnok és Ligakupa-győztes lett. 2010-ben a gall nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya lett, mellyel 2012-ben a kontinenstorna negyeddöntőjéig jutott.

A Paris Saint-Germain szerdán, a Monaco hazai pontvesztésének köszönhetően bebiztosította bajnoki elsőségét, noha 2-1-es vereséget szenvedett a Rennes-től. A párizsiak a hátralevő két fordulóban a Lille-lel és a Montpellier-vel játszanak.

[1468565] 2014-05-10 21:00:00 Lille - Paris Saint Germainx;[1468574] 2014-05-17 21:00:00 Paris Saint Germain - Montpellierx;
144535