NB I

Kovács Istvánt visszavenné a Haladás

A Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója szerint felmerült annak a lehetősége, hogy a zöld-fehérek kölcsönvegyék a Videotonnál az utóbbi időben mellőzött saját nevelésű, korábbi játékosukat.

Arról korábban már a hatharom.com is beszámolt, hogy a Haladás együttesénél több meghatározó játékosnak is lejár a szezon végén a szerződése, ám egyelőre a klub vezetésének nem sikerült megállapodnia az érintettekkel a folytatásról. A honi sportsajtóban megjelent pletykák szerint Radó András a Ferencvároshoz, míg Halmosi Péter a Debrecenhez igazolhat, Guzmics Richárd és Devecseri Szilárd pedig külföldön próbálhat magának csapatot találni.

A kulcsemberekkel való meg nem egyezés hátterében minden bizonnyal az anyagiak állnak, hiszen annak ellenére, hogy a Haladás idén remekül szerepelt az OTP Bank Ligában, nem titok, hogy továbbra is nehéz anyagi körülmények között működik, így a sztárjátékosok apanázsát egyre nehezebben tudja előteremteni.

Hogy pontosan hogyan alakul át Artner Tamás kerete a nyári szünetben, azt egyelőre nehéz megmondani, mindenesetre Tóth István, a klub ügyvezető igazgatója a veol.hu-nak érdekes felvetést osztott meg a nagyérdeművel, miszerint a két évvel ezelőtt mintegy 500 ezer euróért a Videotonnak eladott Kovács István visszatérne Szombathelyre - igaz, csak kölcsönjátékosként.

"Valóban, a tulajdonosok között szóba került, hogy a nyáron jó lenne legalább egy fél évre kölcsönvenni Kovács Istvánt - mondta az ügyvezető. "Egyelőre még nem beszéltem Kokóval, így nem tudom, egyáltalán lenne-e kedve ismét zöld-fehérben futballozni, ám hamarosan sort kerítek a beszélgetésre. Keveset játszik a Videotonban, ha a helyzet nem változik, olyan helyre kellene mennie, ahol rendszeres játéklehetőséghez juthat és tovább fejlődik. Erre a Haladás abszolút alkalmas. Helyzetünket nehezíti, hogy nyáron vélhetően új edző jön a fehérváriakhoz, és nem tudni mik a szándékai a játékossal. Kovácsot attól függetlenül szívesen kölcsönvennénk, hogy Radó András nyáron marad-e nálunk, vagy eligazol.

A magyar futball egyik legnagyobb tehetségének tartott Kovács az eddig lejátszott 27 bajnokin 17-szer kezdőként, három alkalommal pedig csereként kapott lehetőséget José Gomes vezetőedzőtől, ám mióta biztossá vált, hogy a portugál a nyáron elhagyja a piros-kék együttest, az eddigieknél is jobban a perifériára került.

Az élvonalban jelenleg az ötödik helyen álló Haladás vasárnap a kiesés elöl menekülő Paks gárdáját fogadja, amennyiben Csertői Aurél alakulata pontot rabolna a Rohonci úton, úgy minden bizonnyal bennmaradna az élvonalban, míg a szombathelyiek lemondhatnának a dobogós álmaikról. Növeli a vendégek esélyeit, hogy a Diósgyőrben kiállított Halmosi Péter ezúttal nem állhat majd csapata rendelkezésére.

[1609983] 2014-05-11 18:30:00 Haladás - Paksx;
2014-05-09;212
2014-05-10;212
2014-05-11;212
144894