Magyar Kupa

Kondás Elemér szerint bealudtak a visszavágón

Idegenben lőtt góljainak köszönhetően a Diósgyőr jutott a Magyar Kupa döntőjébe a Debrecen ellenében. Így értékelték az edzők a mérkőzést.

A 4-2-es első meccs után már a második percben előnybe került a Diósgyőr a visszavágón, majd hamarosan a második gólt is megszerezték a borsodiak, ezzel már továbbjutásra álltak. Később emberelőnybe is kerültek, és hiába voltak a Debrecennek óriási helyzetei, nem tudott betalálni, így a DVTK jutott a döntőbe.

"Nem hittük azt a 4-2-es győzelem után, hogy megvan, tudtuk, nehéz visszavágó vár ránk. Rosszul kezdtük a mérkőzést. Bealudtunk, kaptunk két buta gólt, az első félidővel nem is voltam elégedett. Nem erre készültünk. A második játékrészben megmutattuk, hogy tíz emberrel is képesek vagyunk felvenni a küzdelmet, van bennünk elképzelés, sajnos azonban gólt nem tudtunk szerezni, pedig egy kellett volna a továbbjutáshoz. A hazaiak kétgólos vezetése után is bíztam a sikerben, nem kalkuláltam bele a kiállítást" - idézte a bosszús Kondás Elemért a dvsc.hu.

"Nagyon boldog vagyok. Nem először mutattuk meg, hogy lehetetlen nem létezik. A második döntőt hoztuk Miskolcra, és kivertünk egy Videotont, valamint egy Debrecent. Büszke vagyok a csapatra, gratulálok mindenkinek" - értékelt boldogan Tomiszlav Szivics, a Diósgyőr vezetőedzője, akinek csapata jelen állás szerint Európa Liga-induló, hiszen az UEFA érvényben lévő ítélete szerint a másik döntős Újpest nem indulhat nemzetközi kupában.

Magyar Kupa
elődöntő, visszavágó
Diósgyőri VTK - DVSC-TEVA 2-0 (2-0)
Miskolc, 2948 néző, v.: Iványi
gól: Debreceni (2.), Bacsa (21.)
kiállítva: Verpecz (34., Debrecen)
Továbbjutott: a Diósgyőri VTK 4-4-es összesítéssel, idegenben szerzett gólokkal.
[1687239] 2014-05-07 18:00:00 Diósgyőr - Debrecenx;