UEFA

Kevesebb játékost nevezhet a BL-be a City és a PSG

Büntetés vár a Manchester Cityre és a Paris Saint-Germainre az UEFA Pénzügyi Fair Play-szabályainak megszegéséért.

Túl drágák a sztárok - Fotó: AFP

Sajtóhírek szerint 60 millió euró körüli pénzbüntetésre számíthat a két arab tulajdonos által birtokolt sztárklub, de ezt valószínűleg komolyabb gond nélkül kifizetik. Nagyobb problémát okozhat, hogy az UEFA a pályán is büntetne: 25-ről 21 főre csökkentenék az említett együttesek BL-be nevezhető keretének nagyságát.

A két klub vezetősége azonban természetesen nem fogadja el szó nélkül a büntetést, a Manchester Citynél állítólag komolyan megsértődtek azon, hogy egy kalap alá veszik őket a PSG-vel. Álláspontjuk szerint ők minden tőlük telhetőt megtettek a szabályok betartásáért, míg a franciák erre nem is törekedtek. Az UEFA ugyanakkor nem tekinti valósnak a Katari Turizmus Hatósággal kötött szponzori szerződésüket, amely szerint évi 167 millió fontot kapnak támogatásként.

A klubok a 2011-13-as időszakban legfeljebb 37,2 millió fontos veszteséget termelhettek volna, míg a City 149 milliót hozott össze. Szerintük azonban figyelembe kell venni néhány kivételt, így pedig "majdnem" elérték a kitűzött célt, ezért nem érdemelnek akkora büntetést, mint a PSG.

A két említett együttesen kívül még hét csapat ellen folytat eljárást az UEFA, azonban nem hozták nyilvánosságra, hogy mely klubokról van szó.