Női kézilabda BL

Tudásunk alapján a döntőben lett volna a helyünk - Ana Djokics

Pályafutása utolsó nemzetközi mérkőzésén bronzérmet szerzett csapatával a Vardar Szkopje beállója, Ana Djokics, miután a macedónok a női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four bronzmérkőzésén 34-31-re győztek a Midtjylland ellen Budapesten. A Győrt 2002-től 2008-ig erősítő montenegrói válogatott játékos örömébe némi üröm is vegyült.

Ana Djokics (b) tör kapura a Midtjylland ellen. MTI Fotó: Kovács Anikó

"Ha valaki azt mondja pályafutásom kezdetén, hogy az utolsó mérkőzésem egy Bajnokok Ligája-elődöntő lesz, akkor alighanem elsírom magam" - kezdte a bronzérmet szorongatva az olimpiai ezüstérmes Ana Djokics, a Vardar Szkopje beállója, a hatharom.com érdeklődésére. "Most viszont azért sírhatok, mert nem jutottunk be a döntőbe, pedig ott lett volna a helyünk. Egy ilyen erős mezőnyben nagy dolog megszerezni a harmadik helyet, de maximálisan nem lehetek elégedett a hétvégével. A tudásunk alapján most a fináléra kellene készülnünk. Nem szeretnék csúnyát mondani, az egész karrierem tiszta volt, aki látta a szombati elődöntőt, tudja mire gondolok. Mindig azért kézilabdáztam, mert szeretem ezt a sportágat, de a Buducsnoszt elleni mérkőzés azon ritka pillanatok közé tartozott, amikor rosszul éreztem magam a pályán. A bronzmérkőzés után jókedvűen és mosolyogva fejezem be a pályafutásom, de nem azért, mert már elegem van a kézilabdából, hanem azért, mert kisbabát szeretnék. Képes lennék még ezen a szinten teljesíteni, de néha tudni kell nemet mondani."

A döntővel kapcsolatban a korábbi győri kedvenc elmondta, nehezen tud választani, hiszen Győrben és a Podgoricában is kézilabdázott, a montenegróiakkal 2012-ben éppen a zöld-fehérek ellen nyerte pályafutása egyetlen Bajnokok Ligája-trófeáját. "Kavarognak bennem az érzések, amikor erre a két együttesre és az ott töltött évekre gondolok. A Buducsnoszttal nem csupán BL-t nyertem, hanem sok más trófeát is, ugyanakkor Győrre második otthonomként tekintek. Lehet, hogy inkább nem is nézem a döntőt."

17 órától a címvédő Győri Audi ETO KC a Buducsnoszt Podgoricával mérkőzik meg a döntőben. A hatharom.com élő szöveges közvetítésben számol be az eseményekről!

Női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four
a 3. helyért
WHC Vardar SCBT (macedón)-FC Midtjylland (dán) 34-31 (14-12)
Papp László Budapest Sportaréna, vezették: Alpaidze, Berezkina (oroszok)
 
Góldobók: Nikolics 6, Radicsevics 6, Lekics 5, Hmirova 4, Dembélé 3, Djokics 2, Begona Fernández 2, Klikovac 2, Pineau 2, Zebic 2 illetve Groot 11, Jensen 4, Thorsgaard 4, Stine Jörgensen 3, Line Jörgensen 2, Sommer 2, Troelsen 2, Woller 2, Möller 1.