Női kézilabda BL

Görbicz megmutatta, hogy kell Knezsevics-ügy mellett is győzni

A Győri Audi ETO KC hat góllal legyőzte a Buducsnoszt Podgoricát a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében, Ambros Martín vezetőedző pedig a hatharom.com kérésére értékelte a meccset és az egész szezont.

Ambros Martín csapata a legjobbkor volt a legjobb - Fotó: AFP

A Vardar tegnap csak hat gólt tudott lőni a Buducsnosztnak az első félidőben, ma a Győr tizenötöt. Mi lehetett a különbség?

A Buducsnoszt jobb volt nálunk a középdöntőben, és tudtuk, hogy fejlődnünk kell. Azokon a meccseken mindig ők vezettek, de legyőzni nem tudtak bennünket, amikor megvolt a lehetőségük. Tudtuk, hogy most nem szabad érzelmi kérdést csinálnunk a meccsből. Tegnap hatottak ránk egy kicsit az érzelmeink, ma szó sem volt erről. Nagyon profi módon játszottunk. Ez a csapat -  már nem is tudom hányadszor - megmutatta, hogy képes irányítani, hogy képes a legjobbkor a legjobbját hozni.

 

A szünetben öt gól volt a különbség. Már akkor eldőlt?

Nem, szó sincs róla. Tegnap is láthattuk, hogy volt egy kis gondunk a második félidő elején, és a Buducsnoszt is a második játékrészben került bajba. Nem engedhettünk ki az utolsó másodpercig.

Úgy tűnt, a csapat sztárja ma maga a csapat volt.

Igen, de nemcsak ma, hanem egész évben. A játékosok pontosan ismerték a célokat, és nagyon keményen dolgoztak értük folyamatosan. Itt, ahol a legjobb csapattal, a legnagyobb ellenfelünkkkel mérkőztünk meg a döntőben, az eddigi legjobbjukat tudták hozni.

Görbicz Anitát fel kellett külön készíteni a meccsre a Knezsevics-ügy miatt?

Anita nemcsak elképesztően jó játékos, hatalmas szíve is van. Ezért nagyon rosszul esett neki, ahogy ezt az ügyet kezelték, tudta, hogy nem voltak fairek vele szemben. De ő is tisztában volt azzal, hogy mit akar itt elérni a csapat, és tudta, hogy ki kell zárnia a külső körülményeket. Igazi profiként viselkedett, aki a pályán mutatta meg a világnak, a kézilabdavilágnak, hogy így kell ilyen helyzetben győzni.

Azt mondják, címet védeni nehezebb, mint először nyerni. Nehezebb volt az idei év, mint a tavalyi?

Hát, az biztos, hogy más volt. Más volt a rendszer, ezért nekünk is másképp kellett készülni. Tudtuk, hogy két meccsen nem nagyon győzhet le bennünket senki. De itt csak egy meccs volt, ezen kellett jól teljesíteni, különben mehettünk volna szomorúan haza. A lányok pedig ezen a mérkőzésen a legjobbak voltak. Ahogy mondtam, a Buducsnoszt a középdöntőben jobb volt nálunk, de most, a legjobb pillanatban mi vagyunk a legjobbak.