Női kézilabda BL

Nyugi! - Ambros Martín időkérése sokat segített

  • Horváth Gergely

A Győri Audi ETO KC a dán Midtjylland elleni elődöntőben végig vezetve bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjába. Ambros Martín, a kisalföldiek vezetőedzője boldogan, de fáradtan értékelt a meccs után.

Ambros Martín jókor kért időt

"Végig irányítottunk. Egyedül a második félidő elején vesztettük el egy rövid időre a kontrollt. Ezt ki tudta használni remek ellenfelünk. Időt kértem, és azt mondtam: 'Nyugi!' Meg kellett vizsgálnunk a helyzetet. Egy  kicsit leültünk, de mondtam a játékosoknak, hogy ne aggódjanak, mert nem bennük van a hiba. Támadásban kellett irányítanunk, mert amikor befejeztük az akcióinkat és visszaértünk, rendesen tudtunk védekezni, akkor rendben voltunk. Ilyen helyzetben jobbak vagyunk a Mindtjyllandnál. A játékosaim pedig képesek voltak javítani. Megvan a képességük erre, nem egyszerű, amit csinálnak, de megcsinálják, mert meg akarják csinálni" - értékelt a hatharom.com kérésére az elődöntő kulcspillanatait Ambros Martín.

A női Bajnokok Ligájában először rendeznek négyes döntőt, így új helyzettel kell megküzdeniük a csapatoknak: két meccsen kell jól teljesíteniük két nap alatt. A spanyol szakember reméli, az eddig elvégzett munka átsegíti csapatát ezen a nehézségen.

"Nem spórolhattunk a mérkőzésen, mert ha ezzel próbálkoztunk volna, bajba kerülünk. Hiszem és remélem, hogy készen állunk erre a terhelésre, mert gyakoroltuk a szituációt. A múlt héten a Magyar Kupa négyes döntőjében és más mérkőzéseken is az utóbbi hetekben. A legfontosabb a győzelem, a módja nem számít. A döntő kapcsán annak örülnék, ha senkivel nem kellene játszanunk. Félretéve a viccet, mindegy, hogy ki jut tovább a másik elődöntőből, hiszen ott is két remek csapat játszik."

A Papp László Budapest Sportarénában nem volt teltház az elődöntőn, de így is sokezres tömeg biztatta a győrieket, amit Ambros Martín sem hagyott szó nélkül.

"A csarnok hangulata csodálatos, komolyan mondom: hiányzik a játék. Fantasztikus ez az atmoszféra. Tízezer ember csak értünk van itt. Ráadásul az egész város és az egész ország azt várja, hogy újra megcsináljuk, amit tavaly. Csodálatos ez a támogatás."

A Győri Audi ETO KC vasárnap 17 órai kezdettel a Vardar Szkopje és a Buducsnoszt Podgorica mérkőzésének győztesével játszik az elődöntőben. A hatharom.com élő szöveges közvetítésben számol be a fináléról!

MVM női Bajnokok Ligája
1. elődöntő:
Győri Audi ETO KC-Midtjylland (dán) 29-26 (16-11)
gól: Görbicz 7/4, Kovacsics 5, Amorim 5, Bulatovic 4, Löke 3, Orbán 2, Bognár-Bódi 2, Korsós 1, illetve Groot 9 /4, S. Jörgensen 8, Jensen 3, Möller 3, Thorsgaard 1, L. A. Jörgensen 1, Trölsen 1.