Olasz foci

Az Inter elnöke Madridban járt tanulmányúton, a Real modellját másolná

megosztom

Az Internazionale elnök-tulajdonosa, Erick Thohir nem szégyell tanulni a legjobbaktól, nemrég a Real Madridnál járt és testközelből tanulmányozta a királyi klub mindennapjait.

Thohir (b) és madridi kollégája, Florentino Pérez (j)

A tavaly októberben színre lépett indonéz üzletember nagy terveket szöveget, az első vonalba tartozó sztárokkal erősítene a nyáron. John Obi Mikelt, Fernando Torrest (mindkettő Chelsea), Edin Dzekót (Manchester City) és Bacary Sagnát (Arsenal) emlegetik mostanában a kék-feketékkel egy lapon. Egy erősítés már nyilvános, a Manchester United 32 éves szerb belső védője, Nemanja Vidics a következő szezontól az Interben folytatja karrierjét.

Az indonéz üzletember a közelmúltban a spanyol fővárosban járt, ahol végiglátogatta a királyi gárda létesítményeit. "A madridi tapasztalatom? Amikor ott voltam, lehetőségem volt arra, hogy tanuljak. Mindenkinek fel kell mérnie, hogyan tudná növelni, fejleszteni a tudását, és persze mindenki különböző. Madridban tanulmányozhattam az edzésmódszereiket, ami lenyűgözött. Természetesen jelenleg nem tudjuk lemásolni száz százalékig, amit ők csinálnak, hiszen mi most átmeneti időszakban vagyunk. De biztosan fejleszteni fogjuk a Pinetinát (az Inter edzőközpontja - a szerk.). A struktúra átszervezése jót tesz a játékosoknak, a Valdebebas (a Real edzőközpontja - a szerk.) a modell" - mesélt tapasztalatairól a klub első embere.

"Az a célunk, hogy visszatérjünk Európába, nagyszerű lenne, ha ez megvalósulni, ez illeszkedne a hagyományainkba és a fiatal labdarúgók rutint szerezhetnének. Nagyon izgalmas lenne, ha olyan csapatokkal mérkőzhetnénk meg, mint a Real Madrid és a Manchester United" - fűzte hozzá Thohir.

Az Inter a következő szezonban szinte biztosan indulhat az Európa Ligában, jelenleg az ötödik pozíciót foglalja el a tabellán. Az EL-ben elvben a 4-5. helyezett indulhat, de most a hatodik pozíció is befutó lesz, mivel az Olasz Kupa döntőjét a Napoli és a Fiorentina vívja, a nápolyiak biztosan őrzik harmadik (Bajnokok Ligája-indulás), a firenzeiek negyedik helyüket a bajnokságban.

Viszont a Real Madriddal vagy a Uniteddel mostanában legfeljebb barátságos mérkőzése keretében találkozhat Walter Mazzarri együttese, a királyi gárda a Bajnokok Ligájában szerepel a következő szezonban is, míg a Manchester Unitednek nincs reális esélye az Európa Liga kiharcolására a Premier League-ben.

Apropó, Mazzarri. Április elején a számoltunk be arról a hatharom.com-on, hogy inog a vezetőedző alatt a kispad, meglehet, a következő szezonnak új szakemberrel, például Michael Laudruppal vág neki a gárda.

Az Inter vasárnap este az AC Milan "vendége" lesz a San Siróban, a megkopott fényű Derby della Madonninán. A bukmékerek egyik gárdát sem vélik egyértelmű favoritnak a rangadón, a Betclic-nél 2.30-szoros a Milan, háromszoros az Inter szorzója, a döntetlen jelenleg 3.30-szoros oddsal bír.

[1536874] 2014-05-04 20:45:00 AC Milan - Interx;
megosztom