NB I

Az edzőváltás sem segített, a Vidi mérte a hatodik csapást a Honvédra

  • MTI

A Videoton 1-0-ra nyert a Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati első mérkőzésén.

A kispesti Alakszandar Ignjatovics (b) és Ivan Lovrics között a Videoton játékosa, Stopira. MTI Fotó: Kovács Tamás

Lendületesen kezdett a Videoton, gyorsan helyzetbe került, majd a folytatásban is veszélyesebben futballozott. Többször közel járt a gólszerzéshez, ami végül nem sokkal a szünet előtt jött össze Stopira révén. A Honvéd a 45. percig nem tudott veszélyes támadást vezetni, akkor viszont egy jó fejessel egyenlíthetett volna, a labda azonban a kapufán csattant.

A második félidőre sem változott a játék képe, a Honvéd nem volt képes feltörni a Videoton védelmét, az időnként meg-meglóduló vendégcsapat pedig jórészt az eredmény tartására törekedett.

A hazai csapat - amely sorozatban a hatodik vereségét szenvedte el - először játszott az eddigi pályaedző, Simon Miklós irányításával, aki a hétfőn lemondott Marco Rossi helyét vette át. A Videoton egymás után harmadszor győzött idegenben, s őrzi harmadik helyét a tabellán.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
INFO Budapest Honvéd - Videoton 0-1 (0-1)
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Solymosi
gólszerző: Stopira (43.)
sárga lap: Baráth (54.), Hidi (75.), Lovric (87.), illetve Sándor (30.), Oliveira (55.), Nildo (79.), Calatayud (89.), Lupeta (92.)
 
Budapest Honvéd: Kemenes - Lovrics, Baráth, Ignjatovics, Alcibiade - Vécsei, Hidi, Kapacina (Csábi, 61.) - Prosser (Ayub, 56.), Bobál G. (Mensah, 85.), Job.
 
Videoton: Calatayud - Brachi, Vinícius, Juhász, Stopira - Caneira - Oliveira (Nildo, 58.), Vitor Gomes, Sándor (Haraszti, 69.), Alvarez (Lupeta, 89.) - Nikolics
 
[1609973] 2014-05-03 14:00:00 Honvéd - Videotonx;