NB I

Kaszál az MLSZ, nyolc klubot büntettek meg

Nyolc klub, az Újpest, a Videoton, a Debrecen, a Mezőkövesd, a Diósgyőr, a Budapest Honvéd, a Ferencváros és a Pécs kapott pénzbüntetést a Magyar Labdarúgó szövetség fegyelmi bizottságának keddi ülésén.

A listavezető hajdúságiakat két ügyben is elmarasztalta a testület, ugyanis a Paks és a Kecskemét elleni meccseken szurkolói pirotechnikai eszközöket vittek be és használtak. Előbbiért 100, utóbbiért - a bűnlajstromot rendezési hiányosságokkal megtoldva - 150 ezer forintot kell fizetnie az egyesületnek.

Az Újpest-Videoton találkozóval kapcsolatban mindkét csapatot elmarasztalta a grémium. A hazaiak rendezési hiányosságok és szurkolói által használt pirotechnikai eszközök miatt 150 ezres, a vendégek pedig drukkerei által kiabált megbotránkoztató rigmusok miatt 50 ezres pénzbírságot kaptak.

A Mezőkövesd-Diósgyőr mérkőzés kapcsán is mindkét résztvevőnek fizetnie kell 50, illetve 300 ezer forintot. A hazaiak rendezési hiányosságok miatt, a miskolciak pedig szurkolói által használt pirotechnikai eszközök és politikai tartalmú molinó kifeszítése miatt bűnhődnek.

A Budapest Honvéd-Ferencváros találkozó kapcsán mindkét fővárosi csapat 200 ezres büntetést kapott. A kispestiek rendezési hiányosságok, a szurkolók által kiabált megbotránkoztató rigmusok és tárgyak pályára dobálása miatt fizetnek, a ferencvárosiak drukkerei pedig pirotechnikai eszközöket használtak és megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak.

A Pécs drukkerei a Honvéd elleni meccsen szintén pirotechnikai eszközöket használtak, így a klub ugyancsak 200 ezres büntetést kapott.

A hétvégén kiállított kecskeméti Patvaros Zsolt egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.