Átigazolás

Dzsudzsákot már búcsúztatják az oroszok, de nem lesz pótolhatatlan

A szezon végén távozik a Dinamo Moszkvától Dzsudzsák Balázs és Nyugat-Európában folytatja pályafutását. Értesüléséről az Izvesztyija orosz portál számolt be keddi cikkében.

Nyugat-Európa felé veheti az irányt az Oroszországban megcsömörlött Dzsudzsák Balázs

A szerző szerint az új vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov érkezésével kedvezőtlen fordulatot a magyar szélső oroszországi karrierje, Dzsudzsák csupán kiegészítőembernek számít a fővárosiaknál, a gárda legutóbbi két mérkőzését például a kispadról nézte végig. A korábbi tréner, Dan Petrescu távozása után a Dinamo játékrendszere és taktikája is megváltozott, az együttes támadásaiban lényegesen kevesebb szerep jut a szélsőknek, az akciókat leggyakrabban középen vezetik. Szakértők szerint a szakmai stáb Dzsudzsák megfelelő védőmunkáját és kellő felelősségvállalását is hiányolja, azt ugyanakkor Moszkvában is elismerik, hogy a válogatott játékos jó alapokat kapott, képzett, ezért minden esélye megvan arra, hogy egy komoly klubhoz szerződjön. A cikkíró úgy véli, honfitársunk erényei közé tartozik, hogy bal- és jobbszélsőként is bevethető, gyors, jól cselez, ráadásul az előkészítésben is jeleskedhet.

A portál megkereste az ügyben Szergej Szilkint, a Dinamo korábbi vezetőedzőjét, aki szerint érhető, hogy Dzsudzsák visszavágyik az európai elitbe. "Nem gondolnám, hogy a távozása negatívan hatna a moszkvaiakra. A csapatnak számos olyan remek képességű játékosa van, akik képesek pótolni őt" - fogalmazott a szakember. Ahogy véleménycikkében korábban a hatharom.com is megtette, a szerző felidézi a szélső korábbi állomáshelyeit a PSV Eindhovennél töltött sikerkorszaktól a dagesztáni vergődésen át egészen a mostani szezonig, melyben Dzsudzsák huszonkét mérkőzésen csupán egyszer volt eredményes és három gólpasszt osztott ki. A 26 éves nyírlugosi futballista szerződése 2015-ig érvényes, piaci árát pedig a mértékadó transfermarkt.de 11 millió euróban határozza meg.

Télen az angol élvonalban a bennmaradásért küzdő Fulham érdeklődött Dzsudzsák iránt, de menedzsere, Vörösbaranyi József szerint konkrét ajánlat nem érkezett a londoniaktól. A tavaly nyári átigazolási időszak kapcsán az Internazionale és a Liverpool megjelenéséről is beszámoltunk, elképzelhető, hogy az olaszok még most is szívesen látnák soraikban a magyar szélsőt.

[1477651] 2014-05-02 17:00:00 FK Rostov - Dinamo Moszkvax;
144814