Premier League

Mourinho csak kábított, a Chelsea elkapta a Liverpoolt

A Chelsea 2-0-ra nyert az FC Liverpool otthonában az angol labdarúgó Premier League 36. fordulójának rangadóján.

Willian és Allen küzdelme - fotó: AFP

Az előzmények teljes mértékben a Liverpool mellett szóltak. Brendan Rodgers együttese sorozatban 12. győzelmére készült és sikere esetén gyakorlatilag bezsebelte volna a bajnoki címet. Ezzel szemben a Chelsea-t sérülések sújtották, Petr Cech, John Terry, Samuel Eto’o és Eden Hazard nem lépett pályára, míg a gárda menedzsere, José Mourinho jelezte, inkább a szerdai, Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntőre fókuszálnak, számukra a Premier League már csak "ürügy"...

Nos, ennek ellenére, Mourinho bátrabb összetételű csapattal nyitott az Anfield Roadon, mint kedden a Vicente Calderónban tette. Igaz, ez a 11 még soha nem játszott korábban együtt, vagyis az összeszokottság hiánya ismét a Liverpool esélyeit növelte. Rodgers csapata azonban nem tudta érvényesíteni az előzményekből adódó előnyöket. A kezdés után fölényben voltak a Vörösök, viszont hiányzott az a lendület és fölény, ami az utóbbi időben a hazai meccseken jellemezte őket. Az első félidő ráadásában gólt szerzett a Chelsea, Sakho a félpálya bal oldalán, de még a Liverpool térfelén Gerrardhoz passzolt, aki elvétette az átadást, majd elcsúszott, Ba lecsapott a labdára, középen, egyedül kapura tört és 16 méterről, a kifutó Mignolet alatt laposan a kapuba lőtt (0-1).

Igazából a szünet után sem került egyértelmű fölénybe a Liverpool, Mark Schwarzer, a Chelsea kapusa komoly bravúr nélkül hozta le a rangadót. Majd igazodva az első félidő forgatókönyvéhez, a második játékrész ráadásában is gólt lőtt a Chelsea: Fernando Torres és Willian a kitámadó liverpooliak mögött ketten kapura törtek, a spanyol kihagyhatatlan helyzetbe hozta a brazilt, aki a kapuba sétált a labdával (0-2). A londoniak győzelme azt jelenti, hogy a Liverpool már csak két pont előnnyel áll az élen.

A Liverpool zárásként a Crystal Palace-hoz látogat és a Newcastle-t fogadja, míg a Chelsea a Norwichot látja vendégül, majd a Cardiff Cityhez utazik. Mourinho együttesének köszönhetően izgalmas maradt a véghajrá, a portugál szakember csak kábított amikor azt mondta, immár kizárólag a BL-re kell koncentrálniuk.

[1475090] 2014-04-27 15:05:00 Liverpool - Chelseax;
144788