NB I

Nincs meglepetés, a Vidi nyerte a testvérharcot

Az OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati mérkőzésén a Videoton együttese 3-1-es győzelmet aratott a Puskás Akadémia vendégeként a felcsúti Pancho Aréna első felnőtt bajnoki találkozóján.

Volt minek örülnie a Videotonnak / vidi.hu

Miután a Ferencváros a pénteki nyitómérkőzésen 1-0-ra legyőzte a sereghajtó Kaposvár gárdáját, a Videoton számára kötelező volt megszerezni a három pontot, amennyiben életben szerette volna tudni dobogós álmait.

Ennek megfelelően jóval aktívabban és veszélyesebben kezdett José Gomes csapata, ám hol a fehérvári csatárok voltak pontatlanok, hol pedig a hazai védők tisztáztak az utolsó pillanatban. A vendég nyomás a 20. percben érett góllá, amikor is Nikolics egy oldalról érkező beadást olyan szerencsétlenül talált el, hogy a labda az őt őrző Szélesi kezére pattant - Kassai Viktor játékvezető pedig nyomban a büntetőpontra mutatott. Az ítéletet a házi gólkirály Nikolics végezte el, a magyar válogatott csatár az elvetődő Hajdúch mellett a kapu bal oldalába helyezett (0-1).

Nikolics immáron 16 gólnál jár a bajnokságban / MTI

A gólt követően aktívabbá vált a Puskás Akadémia, de a vendégek előtt is adódott gólszerzési lehetőség, ám a szünetig már nem láthatott több találatot a publikum.

A fordulás után kezdeményezőbben lépett fel a Puskás Akadémia, amely a 62. percben végül gólt eredményezett: a csereként beálló Denkovics egy szép egyéni alakítás végén jól centerezett középre, a labda szerencsésen Tischler elé pattant, aki alig öt méterről a kapuba gurított (1-1).

Az egyenlítést követően nem esett kétségbe a Videoton, amely kényelmes tempóban futballozott tovább, majd a 74. minutumban a mérkőzésen végig aktívan futballozó Zé Luis egy szögletet követően ismét előnybe juttatta csapatát (1-2). Ekkor már sejthető volt, hogy a Videoton eldöntötte a találkozót, ám néhány perccel később a csereként beálló Oliveira Nikolics passzát követően beállította a végeredményt (1-3).

Győzelmével a Videoton ismét feljött a dobogó harmadik fokára, de továbbra is csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a Ferencvárost.

 INFO Puskás Akadémia FC – Videoton FC 1-3
OTP Bank Liga, 26. forduló
Felcsút, 3633 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Tischler (62.), illetve Nikolics (20.), Zé Luis (74.), Oliveira (78.)
sárga lap: Tamás M. (52.)
Puskás Akadémia: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Szekeres A., Tamás M. (Nagy Zs. 72.) – Polonkai (Szakály D. 46.), Tóth II B. – Gallardo (Denkovics 46.), Czvitkovics, Lencse – Tischler
Videoton:Calatayud – Brachi, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Vítor Gomes – Haraszti (Nildo 59.), Nikolics, Álvarez (Kovács I. 84.) – Zé Luis (Oliveira 76.)
[1609966] 2014-04-26 14:00:00 Puskás Akadémia - Videotonx;
144894

 

  • Pro
    mr.blonde
    2014. április 24., Csütörtök 12:33
    • Ország:Magyarország
    • Fogadás típusa:3Way
    • Tipp:Videoton FC wins
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.95
    • Eddig éri meg:1.5
    • Tét:9
    • INDOKLÁS:

      Nem hiszem, hogy túl sok mindent kell ehhez a tipphez hozzáfűznöm, két testvércsapatról lévén szó. A Videotonnak muszáj kijutnia a nemzetközi porondra, ezért biztos vagyok benne, hogy megszerzi a három pontot a kistesó ellen, mert egyszerűen meg kell szereznie.

    • Eredmény:

      1 - 3( 0 - 1)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 8.55