NB I

José Gomes távozik a Vidi éléről

A DigiSport Reggeli Start című műsorának péntek reggeli adásában a Videoton tiszteletbeli elnöke, Kovács Ferenc nyilatkozatában úgy fogalmazott, a szezon végén elhagyja a fehérváriakat José Gomes.

Gomesnek nyáron mennie kell?/vidi.hu

A jelek szerint már csak pár hétig tartanak a portugál José Gomes megpróbáltatásai a Videoton vezetőedzőjeként, hiszen Kovács Ferenc tiszteletbeli elnök nyilatkozata alapján a szezon zárultával a luzitán szakember távozik a fehérváriak kispadjáról.

A tavalyi szezonban a hatharom.com által alapított Év edzője díjat is elnyerő Gomes népszerűsége az utóbbi hónapokban drasztikusan csökkent, aminek elsősorban a Videoton igen harmatos teljesítménye volt az oka. A piros-kékeknek volt egy hét mérkőzésből álló sorozata, amelynek során mindössze egy győzelmet sikerült aratniuk, ami természetesen a bajnoki cím elvesztését jelentette.

Gomes az eredménytelenség során számos ellentmondásos nyilatkozatot adott, rendre külső körülményekre, a játékvezetés színvonalára és más hasonló dolgokra fogta csapata rossz teljesítményét, ami sok szurkolóban komoly ellenérzést váltott ki.

Köztudott tény, hogy Magyarországon a Videoton gazdálkodhat a legmagasabb költségvetésből, a játékoskeret ezzel párhuzamosan kimagaslóan a legerősebbnek mondható az OTP Bank Ligában. Ennek ellenére a Videoton mindössze a harmadik helyen áll a tabellán, ráadásul ugyanannyi pontja van, mint a mögötte álló Ferencvárosnak és a Diósgyőrnek. A Magyar Kupában már idejekorán búcsúzott a csapat, így még az is elképzelhető - egy gyenge hajrá esetén - hogy a Videoton a következő szezonban nem tudja magát megmérettetni a nemzetközi kupaporondon.

A fehérvári klub tiszteletbeli elnöke már korábban is éles kritikával illette a 43 éves portugál szakembert, péntek reggeli nyilatkozatával pedig lerántotta a leplet arról, amit szinte mindenki sejtett: José Gomes az idény végén távozik a Videoton éléről.

"..legjobb tudomásom szerint van egy kölcsönösön megállapodás a Gomes és az egyesületi vezetés között a nyarat illetően" - mondta az 1985-ben az UEFA Kupa-döntőt játszó Videoton vezetőedzője, aki a riporter kérdésére, mely szerint akkor ez a távozást jelenti-e, azt válaszolta, "valószínűleg igen".

Kovács Ferenc a tréner számlájára írta, hogy a keretben található tehetséges magyar fiatalok teljesítménye az elmúlt fél évben látványosan visszaesett, ami a Videoton filozófiájával ellentétes irányt mutat, továbbá kritizálta amiatt is, amiért ilyen minőségű játékosanyagból ennyire hullámzó és instabil játékot tudott kihozni.

A Kovács Ferenccel készült teljes beszélgetés

A Videoton szombaton a 12. helyen álló Puskás Akadémiával mérkőzik meg a nemrég átadott Puskás Pancho Arénában. A hírek szerint a 3500 férőhelyes új stadionban telt ház várja majd a csapatokat. Ha kíváncsi vagy miként látja az esélyeket a hatharom.com tippmestere, látogass el PROTIPP RENDSZERÜNKBE!

[1609966] 2014-04-26 14:00:00 Puskás Akadémia - Videotonx;
144894
  • Pro
    mr.blonde
    2014. április 24., Csütörtök 12:33
    • Ország:Magyarország
    • Fogadás típusa:3Way
    • Tipp:Videoton FC wins
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.95
    • Eddig éri meg:1.5
    • Tét:9
    • INDOKLÁS:

      Nem hiszem, hogy túl sok mindent kell ehhez a tipphez hozzáfűznöm, két testvércsapatról lévén szó. A Videotonnak muszáj kijutnia a nemzetközi porondra, ezért biztos vagyok benne, hogy megszerzi a három pontot a kistesó ellen, mert egyszerűen meg kell szereznie.

    • Eredmény:

      1 - 3( 0 - 1)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 8.55