VB 2014

Válogatottat már választott magának Januzaj, de ott lesz-e a vb-n?

megosztom

A maréknyi ország által csábított Adnan Januzaj Belgium válogatottjában kíván szerepelni a jövőben.

Januzaj Belgiumot választotta - Fotó: AFP

Hét válogatottban is szívesen látták volna a középpályást, aki koszovói albán, illetve szerb-török származású szülőktől Belgiumban született, de horvát felmenőkkel is rendelkezik, néhány további, Angliában töltött év után pedig a Háromoroszlánosok mezét is felvehette volna.

Marc Wilmots, a belgák szövetségi kapitánya azonban bejelentette, hogy Januzaj az ő csapatában játszik majd. Az angol média szerint valószínűleg azért, mert ígéretet kapott arra, hogy nyáron játszhat a világbajnokságon, ügynöke szerint azonban nincs erről szó.

"Adnan nem beszélt Wilmotsszal, mielőtt döntött. Nem kapott garantált helyet a vb-keretben. Csak szólt az edzőnek, hogy mostantól számíthat rá. Azt az utat követte, amit elterveztünk: először helyet szerzett magának a Manchester United első csapatában. Most Belgium volt a leglogikusabb választás. Brüsszelben született, ott tanult, belga barátai vannak, Fellainivel és Lukakuval játszott együtt, de ők sem gyakoroltak rá nyomást" - nyilatkozta Dick de Vriese.

Több okból is kérdéses lehet Januzaj vb-szereplése: csak 19 éves, bérelt helye nincs a Unitednél sem, hiszen csak 13 bajnokin volt kezdő, és nem vett részt a nyári torna selejtezősorozatában. Azaz Belgium nélküle lett toronymagasan csoportgyőztes, és nem biztos, hogy mindenki örülne neki, ha kiszorítana egy korábbi csapattagot.

A Betvictor ugyanakkor majdnem biztos a kerettagságában, erre 1.40-es oddson kínál fogadást, míg az ellenkezőjére 2.75-ön.

Belgium Algériával, Dél-Koreával és Oroszországgal került egy csoportba a nyári tornán, a fogadóirodák pedig szinte elvárják hogy ennek a négyesnek az első helyén végezzen.

VB 2014 - H csoport
oddsok a csoportgyőzelemre
  bet365 Betvictor Unibet
Belgium 1.67 1.67 1.57
Oroszország 3.00 3.25 3.00
Dél-Korea 8.00 9.00 9.00
Algéria 34.00 26.00 25.00
megosztom