Magyar foci

Világcéggel kötött szerződést a Ferencváros

  • MTI
  • MTI
megosztom

Európa egyik legnagyobb médiakonszernje, a Lagardere Group magyarországi leányvállalata, a LUSS Kft. lesz az FTC új stadionjának üzemeltetője.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke (b) és Szekeres Tamás, Lagardere Group magyarországi leányvállalata, a LUSS Kft. ügyvezető igazgatója bejelentették, hogy a LUSS Kft. lesz az FTC új stadionjának üzemeltetője, a felek tízéves megállapodást kötöttek. MTI Fotó: Mohai Balázs

Kubatov Gábor, az FTC elnöke a szerdai sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a néhány napja megkötött szerződést másfél évig tartó tárgyalássorozat előzte meg, A felek tízéves megállapodást kötöttek egymással, ám az anyagi részleteket nem hozták nyilvánosságra.

"Ez egy világcég a stadionüzemeltetésben, a reklámok és a jegyek értékesítésében, koncertek és a konferenciák szervezésében, valamint a szponzorok felkutatásában segédkezik majd. Azért egy ilyen nagy céggel állapodtunk meg, hogy visszajussunk az európai futballelitbe" - nyilatkozta Kubatov Gábor. Hozzátette: ez egy óriási előrelépés a klub gazdasági életében.

A LUSS Kft. magyarországi ügyvezető igazgatója, Szekeres Tamás, aki játékosként két bajnoki címet nyert a zöld-fehérekkel, elmondta, hogy az éves szinten 7 milliárd eurós bevétellel rendelkező anyacég Európában olyan csapatok stadionjának üzemeltetéséről gondoskodik, mint a Bundesligában szereplő Borussia Dortmund és Hamburger SV, a Serie A-s Juventus és Sampdoria, vagy a francia élvonalban érdekelt Paris Saint-Germain, illetve a Monaco.

"A stadionnal kapcsolatosan az összes lehetőséget szeretnénk a legoptimálisabban kihasználni, úgy, hogy az a Ferencvárosnak előnyére váljon" - mondta a korábbi válogatott futballista, hozzátéve, hogy a 100-120 futballon kívüli eseményt szeretnének megrendezni majd a létesítményben, köztük 2-3 olyan nagy koncertet is, amely jelentős bevétellel járhat.

Kubatov Gábor a névhasználattal kapcsolatban elmondta, hogy a szerződés erre nem tér ki, ugyanakkor ha a klub megfelelő ajánlatot kap, akkor az Albert-családdal, a Baráti körrel, valamint az elnökséggel közösen kell majd tárgyalniuk. Az FTC elnöke újságírói kérdésre válaszolva a várható jegyárakról annyit árult el, hogy a nyárra elkészülő új stadionban a legolcsóbb belépő 1800 forintba kerül majd.

[1609965] 2014-04-25 19:00:00 Ferencváros - Kaposvárx;
144894
megosztom