Jégkorong

Ezúttal Szlovénia nullázott le minket

  • Tomihmv

A magyar válogatott 2-0-ra kikapott Szlovéniától a dél-koreai divízió I-es jégkorong-világbajnokságon.

Szlovénia megérdemelten nyert. - Fotó: MTI (MJSZ által közreadott kép)

A magyar jégkorong-válogatott Ukrajna után Szlovéniától is kikapott a divízió 1/A világbajnokságon, ismét úgy, hogy ezúttal sem sikerült gólt ütnie nemzeti csapatunknak.

Az első harmadban már 30 másodperc után emberhátrányba kerültünk, ám a szlovénok nem tudták kihasználni a fórt. Ez annak volt köszönhető, hogy a szlovénok ismét tompán kezdtek. A bírók folyamatos emberelőnyökkel segítették nyugati szomszédainkat, Vas Márton után Magosi Bálint is a kiállítás sorsára jutott, majd a harmad végén Azari Zsoltot is kiküldték két percre.

A középső etapban sikeresen kibekkelte a magyar csapat Azari áthúzódó büntetését, de kevesebb, mint egy perc múlva Tomaz Razingar perdített Hetényi Zoltán kapujába (1-0). A gól után kaptunk egy emberelőnyt, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Ezután szinte törvényszerű volt, hogy a szlovénok ütnek egy gólt, Anze Kuralt bombázott a mieink hálójába (2-0). Ezt követően a nyugati szomszédaink átadták a területet, több magyar helyzetet is feljegyezhettünk, de nem sikerült mattolni Luka Gracnart. Kaptunk még egy fórt a második játékrészben, amit elpuskáztunk, így a szlovénok 2-0-s előnnyel várhatták a harmadik harmadot.

Az utolsó 20 perc elején folyamatosan emberelőnyben voltunk, de ezúttal is tanácstalanok voltunk az ellenfél kapuja előtt. A szlovénok teljesen átadták a területet, bekkeltek és kontrákra építettek, így több ígéretes helyzetünk is akadt, Kóger Dániel állt a legközelebb a gólszerzéshez, lövése azonban a kapuvasról perdült fölé. Bő egy perccel a meccs vége előtt Rich Chernomaz lehívta Hetényit, de így sem sikerült gólt szereznünk, maradt a 2-0.

Nem szégyen kikapni egy jobb csapattól, hiszen a szlovénok egyértelműen erősebbek az átalakuló magyar válogatottnál, azonban nagyon kevés ötlet volt támadásainkban, így pedig már bő 120 perce nem tudtunk gólt lőni.

Ezzel az eredménnyel Magyarország egy győzelemmel és két vereséggel áll a csoportban, vagyis gyakorlatilag kiszálltunk a feljutásért vívott harcból. Kesergésre azonban nincs sok idő, csütörtökön - magyar idő szerint reggel 9-kor - már Ausztria ellen kell bizonyítani Chernomaz együttesének.

Jégkorong-világbajnokság, divízió I
3. forduló
Szlovénia-Magyarország 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
gól: Razingar (22.), Kuralt (26.)
Jégkorong-világbajnokság, divízió I
A csoport állása
# Válogatott M GY GYH V VH LG KG P
1. Szlovénia 3 2 - 1 - 7 2 6
2. Ausztria 2 1 1 - - 7 3 5
3. Ukrajna 2 1 - - 1 5 3 4
4. Magyarország 3 1 - 2 - 7 9 3
5. Japán 2 1 - 1 - 3 5 3
6. Dél-Korea 2 - - 2 - 4 11 0
A csoportból az első két helyezett jut fel, míg az utolsó kiesik.
  • Pro
    Tomihmv
    2014. április 22., Kedd 22:17
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Ázsiai hendikep: Ukrajna -1,5
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.78
    • Eddig éri meg:1.7
    • Tét:4
    • INDOKLÁS:

      Úgy gondolom, hogy jelentős a különbség a két válogatott közt, hiszen Ukrajna sokáig a világ élvonalához tartozott, míg a japánok most járnak a legmagasabb szinten. A távol-keletiek nagy meglepetésre legyőzték a szlovénokat, majd simán kikaptak az osztrákoktól, míg az ukránok egy erősen vitatható góllal hosszabbításban kikaptak Ausztriától, majd nagyon simán 3-0-ra legyőzték hazánk válogatottját.

      Keleti szomszédainknál nyolc KHL-es Donbasz Donyeck játékos található, akik megadják a minőséget az ukránoknak, és látható, hogy az erővel sincs problémája az ukránoknak, hiszen mindkét eddig mérkőzésükön végig robotoltak. Ezzel szemben a japánok nagyjából 30 percig bírják erővel a meccseket, ráadásul azt is úgy, hogy a találkozók teljes egészében kontrákra rendezkednek be. Ezt pedig a jelenlegi ukrán gépezet könnyedén be tudja darálni, mint ahogy például az osztrákok is tették hétfőn.

      Úgy gondolom, hogy kijön a minőségbeli különbség és az ukránok magabiztosan, legalább két góllal legyőzik Japánt, amivel komoly lépest tennének a felé, hogy jövőre ismét az A csoportban játszhassanak.

    • Eredmény:

      2:3