Átigazolás

Bejött a Barcelona számítása, érkezhetnek nyáron az új játékosok

A Barcelona fellebbezése miatt felfüggesztette a klubra kiszabott büntetések végrehajtását a FIFA, így a katalánok igazolhatnak új játékosokat.

Új játékosok érkezését ünnepelhetik Barcelonában - Fotó: AFP

A nemzetközi szövetség hivatalos honlapján közölte, hogy a Fellebbviteli Bizottság elnökének véleménye szerint a bizottság nincs olyan helyzetben, hogy annyira korán döntést hozzon a fellebbezés kapcsán, hogy a Barcelona várható, Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz benyújtandó fellebbezése után is ítélet szülessen a nyári átigazolási időszak kezdete előtt. Így Larry Mussenden szerint a klub beadványa felfüggesztő erejű, szinte biztosan igazolhatnak majd új játékosokat júliusban.

A FIFA április elején jelentette be, hogy kizárja a katalán klubot a következő két transzferidőszakból, mert megsértették a 18 éven aluliak átigazolására vonatkozó, hatályos szabályokat. Az együttes néhány nappal később bejelentette fellebbezési szándékát, majd az is hamarosan kiderült, hogy ennek köszönhetően felfüggeszthetik a büntetéseket, és nyár elején még bevásárolhatnak új játékosokból. Ez bejött, így a már többé-kevésbé lezárt igazolásokat is végrehajthatják - így a horvát Alen Halilovicot és a német kapust, Marc-André Ter Stegent is megszerezhetik -, valamint a lyukasnak számító védelmet is megerősíthetik a következő szezon előtt.