Ferencváros

Végre egy csapat vagyunk - Orosz Pál

Zsinórban negyedik bajnokiját nyerte meg a Ferencváros együttese a Budapest Honvéd ellen, így a zöld-fehérek számára ismét reális közelségbe került a nemzetközi kupaindulás. A Fradi vezérigazgatója teljes mértékben elégedett a januárban érkező Thomas Doll munkájával, de nemcsak a német edző került szóba Orosz Pál helyzetértékelőjében.

A zöld-fehér klubvezére a Digisport Reggeli Start című műsorának vendége volt, ahol többek között szóba került a Ferencváros jelenlegi állapota, a lejárt szerződésű játékosok sorsa, a nyárra tervezett igazolások és persze az új stadion is.

Noha meglehetősen döcögősen indult a szekér Thomas Doll irányításával, a jelek szerint a német tréner gatyába rázta a csapatot, hiszen a Fradi utolsó négy bajnokiján 12 pontot gyűjtött, ráadásul mindössze egy gólt kapott, így a Moniz-éra alatt oly' sokat bírált védelem is mintha kezdene magára találni. A hátsó alakzat stabilitásában nagy szerepe van a télen szerződtetett két új játékosnak is, hiszen a horvát Mateo Pavlovic a védelem tengelyében, míg Dibusz Dénes a kapuban nyújt hétre hétre megbízható teljesítményt. A Pécsről érkezett fiatal portás jövője nem kérdés, viszont a Werder Brementől kölcsönbe érkező horvát centerhalf sorsa egyelőre bizonytalan. Orosz Pál elmondása szerint a német klub nem ragaszkodik a játékoshoz, aki viszont három hónap tapasztalatai alapján szívesen maradna a Ferencvárosnál, a vezérigazgató közlése szerint a klub már megkezdte a tárgyalásokat Pavlovic leigazolásával kapcsolatban.

Nagy reményekkel érkezett a Népligetbe a magyar válogatottnál is érhetetlenül fel-felbukkanó Laczkó Zsolt, aki viszont egyelőre nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, Orosz elmondása szerint jóval többet vártak a játékosoktól, ugyanakkor "van még hátra öt forduló". Szintén nem tudni mi lesz a sorsa a holland Julian Jennernek, aki felé az MTK elleni kiállítása és az azt követő ámokfutása miatt megrendült a bizalom, de ha a szélső a bajnokság hátralévő részében kiemelkedő teljesítménnyel rukkol elő, akkor szerződést hosszabbíthat vele a klub.

Biztosan a Ferencváros játékosa marad a következő szezonban is a brazil Leonardo, aki egyre inkább visszanyeri játékkedvét, ráadásul a tavaszi produkciója okán a szurkolók egyik legnagyobb kedvencévé vált. Örök téma a zöld-fehéreknél a bosnyák Mohamed Besic jövője. A klub nem titkolt célja, hogy megtartsa a nyári világbajnokiságra ácsingózó hétszeres válogatott játékost, ám amennyiben megfelelő ajánlat érkezik érte, hajlandóak tőle megválni. Besicnek 2016-ig van érvényes szerződése a Fradival, így a kérőknek alaposan a zsebükbe kell nyúlniuk, a vezérigazgató becslése szerint ez "eurómilliókat" jelent.

A tervezett erősítésekkel kapcsolatban Orosz Pál elmondta, hogy a nyáron Böde Dániel mellé a csatársorba mindenképpen szándékoznak szerződtetni játékost, játékosokat, különösen akkor, ha összejön csapatnak az Európa Liga-indulást érő helyek megszerzése.

A bajnokság jelen állása szerint erre a Ferencvárosnak minden esélye meg is van, hiszen pillanatnyilag a Videotonnal és a Diósgyőrrel azonos pontszámmal áll a dobogó legalsó fokán. A hatharom.com Fradi-blogja által elkészített kalkuláció alapján a zöld-fehéreknek igen jók az esélyeik, hiszen a közvetlen riválisokra még több kellemetlen kirándulás is vár, ráadásul még egymás elleni mérkőzések is akadnak a hátralévő fordulókban.

A hétvégén mindjárt egy "kötelező" győzelem áll a Fradi előtt, hiszen pénteken a sereghajtó Kaposvár gárdáját fogadja a Puskás Arénában. A táblázaton elfoglalt helyezések alapján a Ferencvárosnak nem okozhat gondot a somogyiak legyőzése, ám az utóbbi években rendre meggyűlt a baja a Kaposvárral, lévén utoljára 2010 októberében tudta legyőzni a Rákóczit, holott azóta már nyolc (!) mérkőzést is játszottak a felek.

[1609965] 2014-04-25 19:00:00 Ferencváros - Kaposvárx;
144894