Tenisz

Megvan az oka Djokovics korai vereségének

  • VNA
megosztom

Sérült csuklója miatt játszott visszafogottan Monte Carlóban Novak Djokovics, ezért nem tudott címet védeni.

Kényszerű pihenőt kell beiktatnia Novak Djokovicsnak a salakpályás szezon közepén. A szerb klasszis teniszező jobb csuklója ugyanis fáj és emiatt a Monte Carlóban rendezett torna elődöntőjében sem tudott igazán jól adogatni Roger Federer ellen. A címvédőként történő korai kiesés után Djokovics szombaton este jelentette be, hogy egy ideig nem indul versenyeken. "Szükségem van most egy szünetre, hogy meddig azt még nem lehet tudni" - mondta a szerb, akit az Australian Open óta először kísért el a tornára edzője, Boris Becker.

"Tíz napja vannak fájdalmaim, időnként elég komolyak" - mesélte a világranglista második helyén álló Djokovics a Federer elleni sima 5-7, 2-6-os vereség után. Műtétre jelen állás szerint nem lesz szükség, de kérdéses még, hogy indulhat-e a két hét múlva, május negyedikén kezdődő madridi 1000-es mesterversenyen. Djokovics számára a lehető legrosszabbkor jött ez a sérülés, mert szépen közelítette Rafael Nadalt a világranglistán és amennyiben képes lett volna a teljes salakos szezont végigjátszani, akkor komoly esélye lett volna visszaszerezni a világelsőséget is.

A mostani csuklósérülés komolysága kapcsán sem a játékos, sem pedig edzője, Becker nem tud egyelőre többet mondani, amit az alábbi Twitter bejegyzése is jól megmutat:

Tenisz-tippekért látogass el a PROTIPP-rendszerünkbe!
megosztom