Jégkorong

Rázós végjáték, de három góllal vertük Dél-Koreát

A magyar válogatott 7-4-re verte a házigazda Dél-Koreát a Divízió I-es jégkorong-világbajnokságon.

Vas Márton jó játékkal járult hozzá a sikerhez - fotó: MTI

Nem igazán tudtuk mire számíthatunk Dél-Koreától, amely hazai jégen minden bizonnyal sikeres nyitányban bízott, ráadásul tavaly, Budapesten, büntetőkkel győzött ellenünk. A magyar csapat óvatosan kezdett, az első tíz percben egyik kapu előtt sem alakult ki komoly helyzet. A 15. percben Bartalis gólra váltotta a harmadik magyar emberelőnyt és ez beindította a gárdát. Három perccel később Benk is gólt szerzett, kétgólos előnnyel zártuk az első menetet.

A második harmadban magabiztosabban és bátrabban játszottunk. Olykor teljes létszámban is eldugtuk a korongot, és további három góllal szomorítottuk Koreát. Azari és Sofron emberelőnyben, Kovács öt az ötben talált be. Egyértelmű fölényben voltunk, Korea erejéből szépítésre futotta, 40 perc után 5-1-re vezettünk, úgy tűnt, gyakorlatilag véget ért a meccs.

Bartalis gyorsan gólt szerzett a záró harmad elején, majd kicsit behúztuk a kéziféket. Korea persze nem adta fel, hazai jégen kötelezően támadnia kellett és öt percen belül két góllal szépített az eredményen. Az utolsó tíz percben úgy tűnt, Korea elkészült az erejével, ám négy perccel a vége előtt Lee emberelőnyben kettőre faragta a különbséget, így hirtelen élessé vált a küzdelem a hajrában. Ráadásul két perccel a vége előtt Pozsgait kiküldték, emberhátrányban kellett melózni a záró percekben. Szerencsére nagyobb baj nem történt, Bartalis korongot szerzett és az üres koreai kapuba lőtt.

Habár nem sikerült 60 percen át komplett játékot hozni, a magyar válogatott 7-4-re győzött. Folytatás hétfőn, magyar idő szerint délelőtt kilenc órakor Ukrajna ellen.

Divízió I, jégkorong-világbajnokság
Magyarország - Dél-Korea 7-4 (2-0, 3-1, 2-3)
Gól: Bartalis (15., 41., 59.), Azari (18., 28.), Sofron (35.), Kovács (38.), illetve Radunske (36., 43.), Sin (48.), Li D. K (57.)
Élő közvetítés: Magyarország_Korea_2014_04_16x