Bundesliga

A Mainz és a démonok legyőzésével már biztos dobogós a Dortmund

Folytatta nagyszerű sorozatát és a Mainz 4-2-es legyőzésével bebiztosította helyét a Bajnokok Ligája következő kiírásának főtábláján a Borussia Dortmund.

Jürgen Klopp csapatának játékára még a nap is kisütött Dortmundban - Fotó: AFP

"Egészen kiemelkedő volt az, amit ma a csapat produkált" - dicsérte játékosait a dortmundiak vezetőedzője, Jürgen Klopp. "Manapság már semmi sincs garantálva, egyetlen ellenféllel szemben sem mehetsz biztosra. Ezúttal minden sikerült nekünk, még a nap is kisütött a meccs idején. A fiúk egyszer és mindenkorra legyőzték a démonjaikat. Agresszíven kezdtünk és végig nagy tempóban futballoztunk, ami engem maximálisan elégedetté tesz. Stabilak voltunk és remek gólokat szereztünk, melyek számát akár még növelhettük is volna. A hátralevő három fordulóban még begyűjthetünk kilenc pontot és akkor minden rendben van."

Amint azt a hatharom.com a játéknapot beharangozó cikkében olvashattátok, győzelmével a Dortmund már biztosan a dobogón végez, vagyis a következő szezonban is ott lesz a Bajnokok Ligája főtábláján. Az ezüstérem ugyanakkor még nem garantált a fekete-sárgák számára, ugyanis a vasárnap pályára lépő Schalke még megelőzheti őket. A dortmundiak zsinórban ötödik tétmeccsüket nyerték meg, a következő fordulóban pedig a Bayer Leverkusen vendégei lesznek.

[1479267] 2014-04-19 15:30:00 Borussia Dortmund - Mainz 05x;[1479278] 2014-04-26 18:30:00 Bayer Leverkusen - Borussia Dortmundx;
144869