Bundesliga

A Bayern a csütörtökön induló fordulóban is kiszúr a tippelőkkel?

megosztom

Kivételesen csütörtökön kezdődik a Bundesliga aktuális, 31. fordulója. A hatharom.com és az Eurosport közös Bundesliga-totójátékában emiatt nektek is hamarabb kell leadnotok tippjeiteket.

Népszerű Bundesliga-totójátékunk immár második szezonját "tapossa", az Eurosport és ahatharom szervezésében. Olvasóink összemérhetik tudásukat a szakmabeliekkel, a legjobbak hetente értékes relikviákkal gazdagodhatnak, a főnyeremény pedig kedvenc Bundesliga-csapatotok felszerelésének legújabb kollekciója!

Az utóbbi hetekben komolyan befolyásolta az eredményeket, hogy a Bayern München nem nyert mérkőzést a bajnoki cím bebiztosítása óta. A Bajorok Augsburg és Borussia Dortmund elleni vereségei a 14., illetve a 15. játékhéten is kizárták a telitalálat lehetőségét a játékosok majd' 87 százalékánál.

Érdekes, hogy az abszolút számot tekintve a középcsapat elleni bukást többen eltaláltátok, de ebben szerepet játszik, hogy azon a héten többen tippeltetek. Ráadásul a Dortmund ellen kevesebben vártátok a Bayern győzelmét, de a sárga-feketékben sem sokan bíztatok, a tippek egynegyede döntetlenre érkezett.

Az a kisebbség, aki eltalálta az Augsburg sikerét, nem sokra ment az aktuális héten a részsikerrel. Ötvenhét helyes tipp érkezett, de a nagy többség így is 3-5 találatot jegyzett összesen a 14. heti szelvényen. A legjobb közülük szsolti72 volt, de ő azért volt balszerencsés, mert a végül a fordulót megnyerő Viatornál később adta le a szelvényét.

Bundesliga-totó, 14. játékhét
az Augsburg-Bayern mérkőzés kimenetelét eltalálók eredményei
Összes találat a szelvényen Helyesen tippelők száma
1 1
2 9
3 17
4 14
5 10
6 5
7 1
Összesen 57

A legutóbbi fordulóban összesen ötvenketten éreztek rá a Dortmund győzelmére, és ez egyiküknek, czinkoferinek telitalálatos szelvényt eredményezett. Érdekes, hogy négy 8-8 helyes tippig jutó játékosunk szintén egytől egyig eltalálta a Bayern-Dortmund kimenetelét, így ők azért bosszankodhattak, mert máshol lőttek mellé. Ahogy összességében mindenkinek jobban sikerült ez a forduló, itt is látszik, hogy a középmezőnyt ezúttal az 5-6 jó tipp jelentette.

Bundesliga-totó, 15. játékhét
a Bayern-Dortmund mérkőzés kimenetelét eltalálók eredményei
Összes találat a szelvényen Helyesen tippelők száma
2 3
3 1
4 8
5 13
6 17
7 6
8 4
9 1
Összesen 52

Mivel nagypéntek Németország legtöbb tartományában fontos ünnepnapnak számít, már csütörtökön elkezdődik a Bundesliga 31. fordulója, és tippjeiteket is csak csütörtökön 20:30-ig adhatjátok le.

Ebben a körben a Bayern München az utolsó helyezett, de lépésről lépésre a többi kiesőjelölt nyakára mászó Eintracht Braunschweig otthonába látogat. Ősszel 2-0-ra nyert hazai pályán a bajnok, és nemcsak ciki lenne, ha most nem sikerülne győzni, komolyan megkérdőjelezné az együttes motivációját, formáját és így esélyeit a Real Madrid elleni BL-párharcban is.

Szerkesztőségi verseny

Mérd össze a tudásodat az Eurosport kommentátoraival és a hatharom.com szerkesztőivel, akik amellett, hogy veletek is versenyeznek egyéni szinten, egy, a két szerkesztőség között zajló külön versenyben is részt vesznek. A két szerkesztőségből hét sportkommentátor, illetve hét szerkesztő indul a versenyen. Fordulónként a legjobb négy-négy kommentátor és szerkesztő eredménysorát összesítjük a szerkesztőségi versenyben.

A két szerkesztőség tagjai a heti és összetett díjakra nem jogosultak, azonban a különverseny legjobbjai szerkesztőségenként egy-egy általuk választott mezt kapnak a játék végén, az abszolút győztes szerkesztő vagy kommentátor pedig egy kupával gazdagodik.

Ami a jelenlegi állást illeti, nem változott az élen a helyzet az utóbbi hetekben az első helyezett személyét illetően, de drogbahun pontelőnyben van legnagyobb riválisaival, manchester1989-cel, dobosp-vel és imre73-mal szemben.

Rutinos játékosaink tudhatják, hogy igazodva a német elsőosztályú bajnokság 2013/2014-es szezonjának kiírásához és fordulóihoz, összesen 34 totószelvényt publikálunk a hatharom.com oldalán. A Bundesliga-szelvényekre leadott tippeket összesítjük minden felhasználó vonatkozásában. Az eredményeket a következő linkeken követhetitek majd nyomon szelvényenként, illetve összesítve.

Minden fordulóban a legjobb tippelő nyereménye egy, a nyertes által választott Bundesliga-csapat szurkolói sálja. Emellett ha van telitalálatos szelvény, tulajdonosát egy általa választott Bundesliga-együttes mezével jutalmazzuk! Eddig hétszer ünnepelhettünk kilenc, azaz telitalálatos szelvényt. Először a hatodik fordulóban modistvan-nak gratulálhattunk, a 9. körben patrik943, a 10. fordulóban Panther, a 14. játéknapon FortunaRanger, a 20. körben MaYbeE, a 26. fordulóban Tapicska, a harmincadikban pedig czinkoferi tippelte meg helyesen az összes bajnoki kimenetelét. A 14. fordulóban ráadásul öt darab telitalálatos volt, közülük időben FortunaRanger volt a leggyorsabb.

Az összetett versenyben a felhasználó által kitöltött összes Bundesliga-szelvény közül a 10 legtöbb találatot elért szelvény találatainak összegét vesszük számításba. Tehát aki az elején kimaradt, az nem biztos, hogy lemaradt!

30 forduló után a legjobb 15 tippelő a legjobb tíz szelvény alapján:

A szerkesztők és a kommentátorok elsősorban a mindennél fontosabb presztízsért játszhatnak.  Az Eurosportos kollégák rögtön az első fordulóban az élre álltak, és azóta csak egy-egy rövid időszakra engedték át a vezetést nekünk. A kommentátorok februárban építették ki tekintélyes előnyüket, volt, hogy 15 ponttal vezettek, az utóbbi hetekben sikerült faragnunk valamicskét hátrányunkon. Jelenleg hat egységgel vagyunk lemaradva. Természetesen mi a hatharom.com-nál nem adjuk fel, a hátralévő négy fordulóban a fordításra összpontosítunk. Bizakodásra ad okot, hogy az egyéni versenyben szinte végig mi visszük a prímet, hosszú hónapokig obivan61 uralta a mezőnyt, az 5. fordulóban th3PR0j3ct0r (hatharom), a 9. körben HBI (Eurosport) került mindössze egy-egy hét erejéig a dobogó legfelső fokára. A 26. fordulóban vette át a vezetést a szintén a mi csapatunkat erősítő sportinsider, ám nagyon szoros az élmezőny, az első három helyezettnek 59-59 pontja van a legjobb tíz szelvény alapján, és nem győzzük hangsúlyozni, az is számít, hogy ki tippel hamarabb!

A szerkesztőségi verseny állása

Tippelni az egyes szelvényekre mindig az adott fordulóból először sorra kerülő mérkőzés kezdőrúgásáig tudsz, mindig a soron következő fordulóra! Érdemes minél hamarabb leadni a tippjeidet, mert holtverseny - azonos találatszám - esetén a korábban elküldött szelvény nyer. Ugyanez vonatkozik az összetett verseny végeredményére is.

A főnyeremény egy garnitúra a nyertes által választott Bundesliga-csapat felszereléséből (tartalma: mez, nadrág, melegítő, táska, sportszár, baseballsapka, sál)!

A szelvényt Ide kattintva töltheted ki! A részletes játékszabályzatot itt olvashatod el! Ha kíváncsi vagy, hogy állsz a versenyben,ide kattintva megnézheted az összesített sorrendet!

Bundesliga-totóblogunkban minden héten beszámolunk a szerkesztőségi versenyről, összefoglaljuk az aktuális forduló eseményeit, és természetesen megnevezzük a heti győztest!

Mindenkinek jó játékot és sok sikert kívánunk!

megosztom