NB I

Bajba került a Puskás Akadémia, Szélesi lehet a megmentő

Nincs könnyű helyzetben s Puskás Akadémiát irányító Benczés Miklós, hiszen a felcsútiak soraiból immáron egy komplett védősor hiányzik.

Ígéretesen szerepelt eddig az újonc Puskás Akadémia az OTP Bank Liga tavaszi szezonjában, ám a felcsúti alakulat a legutóbbi két fordulóban egyaránt vereséget szenvedett, ráadásul Benczés Miklósnak és stábjának a következő bajnokin meggyűlhet a baja az összeállítással. A hétvégén a Ferencváros vendégeként 1-0-s vereséget szenvedő csapatnál ugyanis egy komplett hátsó alakzat dőlt ki a sorból, így a pénteki, Pécs elleni hazai bajnokin szokatlan felállásban lesz kénytelen csatába küldeni övéit a vezetőedző.

Margitics Andor, Vaszilejosz Aposztolopulosz és Vaskó Tamás már korábban megsérült, a jobbhátvéd posztjára éppen hogy beépített Lorentz Márton az utánpótlás-válogatottnál szenvedett bokaszalag-szakadást, a helyén számba vehető Nagy Zsolt pedig betegsége miatt hiányzott a csapatból. A felsorolt játékosok mellett a hétvégén két eltiltást is sikerült begyűjtenie a felcsútiaknak, hiszen Tamás Márkot és Szekeres Adriánt is kiszórta a játékvezető, így ők sem állhatnak majd a szakmai stáb rendelkezésére. A honi sajtóban megjelentek szerint az Újpestről méltánytalan körülmények között elzavart Szélesi Zoltán a héten csatlakozhat a felcsútiak keretéhez, lévén a válogatott védőnek csapatra, az Akadémiának pedig egy rutinos hátvédre van szüksége a bajnokság hajrájához érve.

A hétvégén a Puskás Akadémia a Pécs együttesét fogadja. A vendégek háza tájáról szintén baljós hírek láttak napvilágot a közelmúltban. Matyi Dezső klubtulajdonos a múlt héten fejenként 150 ezer forintos büntetéssel sújtotta játékosait, amiért azok szándékosan kihagytak egy edzést, majd a csapat legeredményesebb játékosának számító Koller Krisztián tiltotta ki az öltözőből, amiért az nem fogadta el a szerződéshosszabbításról szóló ajánlatot.

[1609945] 2014-04-18 19:00:00 Puskás Akadémia - Pécsx;
144894