NB I szubjektív

A rombolás művészete

  • Göbölyös János

Folytatódott az OTP Bank Liga 2013-14-es idénye. Összeállításunkban a 24. forduló mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Rombolás, vagy szisztematikus leépítés? A végeredmény ugyanaz: padlón a Videoton - Fotó: vidi.hu

Állítólag rombolni könnyebb, mint építkezni. Én azért vitatkoznék ezzel. Ha ugyanis a romokból kell építkezni, akkor nagyon meg kell gondolni, mit, miért, meddig bontunk le. Olyan ez, mint egy félresikerült kapcsolat. Ha a felek mindent felégetnek maguk után, esély sincs az újrakezdésre, ha viszont hagynak maguknak kapaszkodót, akár ismét összejöhetnek. Hogy valami konkrétumról essen szó, és futball is legyen benne, néhány magyar klubban mostanában érdekesen alakul a (háttér)munka, van, ahol tervszerűen tataroznak, csak azt dobják ki, ami árt. Aztán olyan is akad, ahol a rothadó szerkezetet próbálják renoválni, mintha nem ismernék a mondást, miszerint sz...ból nem lehet várat építeni.

A PMFC tulajdonosának téli bejelentése után kevesen gondolták, hogy a csapat végigjátssza a szezont. Matyi Dezső úgy döntött, hogy mivel a bank nem teljesítette annak a szerződésnek a feltételeit, amely alapján ő szponzorálta a klubot, jogi lépéseket tesz, és január elsejétől távozik Pécsről. Az üzletember aztán belekeverte az ügybe az MLSZ-t, az önkormányzatot, annyi jóérzés - ahogyan ő fogalmazott, felelősség - azonban szorult bele, hogy kijelentse, mindent megtesz annak érdekében, hogy a csapat befejezze a bajnokságot, és megtalálja új gazdáját. Az edzők és a játékosok úgy reagáltak a történtekre, hogy miközben fogalmuk sem volt, kapnak-e pénzt tavasszal, ha igen, mikor és mennyit, elkezdtek nyerni, a PMFC hétről-hétre feljebb lépett a tabellán. Utólag aztán kiderült, hogy a váratlanul jó szereplés mögött az akaraton, a lelkesedésen, az önbecsülésen és a szakmai munkán kívül más is van - ígéret. Azzal viszont nem érdemes virítani a piacon, merthogy ,,a hitel almás". A fizetésükre váró játékosok ezért úgy döntöttek, figyelemfelkeltés gyanánt az egyik edzés helyett a konditeremben töltik az időt, hátha ez az utólag sztrájknak nevezett lépés rádöbbenti a tulajdonost, hogy illene eleget tennie a szerződésben vállalt kötelezettségének - ha már megígérte... Fordítva sült el a dolog, fejenként 150 ezres büntetés lett az akció vége, de a rombolás ezzel nem ért véget. Aki ugyanis nem volt hajlandó tárgyalni az idény végén lejáró kontraktusáról, pláne annak meghosszabbításáról, az másnap egy ajtóval arrébb, a tartalékok öltözőjében vetkőzhetett. A leghatásosabb a legjobbal példát statuálni, az (első) áldozat Koller Krisztián volt, de a pénteki, Újpest elleni szánalmasan gyenge produkciót elnézve lesznek még követői. Lőrincz Emil vezetőedző és társa, Márton Gábor a kínos szituációt nem kommentálja, de talán helyesebb úgy fogalmazni, nem tudja elmondani a véleményét, merthogy mindketten szájzárat kaptak. Ezért aztán nem meglepő a meccs utáni nyilatkozat sem, miszerint azért ülték végig a találkozót a kispadon, és nem a tőlük megszokott vehemenciával segítették a csapatot, mert lefagytak a hidegben. Hogy felengednek-e a következő fordulóig, nem tudom, mint ahogyan azt sem igazán értem, egy fél lábbal már a klubon kívül lévő tulajdonos milyen meggondolásból folytat a csapat jövője szempontjából meghatározó jelentőségű tárgyalásokat. Pláne úgy, hogy egy korábbi sáros ügyet sem mosott még tisztára, ennek pedig az lehet a következménye, hogy a szintén a pénzére (tízmillióról van szó) váró Supka Attila felszámolási eljárást indíthat a PMFC ellen.

A fehérvári történet sem egyszerű, a különbség annyi, hogy ott van pénz dögivel, a futball viszont eltűnt a pályáról. A Videoton meg a dobogóról, és ha a folyamat nem áll meg, a nemzetközi szereplésnek is lőttek. José Gomes szombati kifakadását nem tudom másként értékelni, mint egy hamvába holt ellentámadásnak, ugyanolyannak, mint amilyeneket a csapat produkál tavasszal az éppen soros ellenfelével szemben. A pécsi példával ellentétben itt a tulajdonos hallgat, a háttérből figyeli az eseményeket, hagyja, hogy az edző eméssze magát, és ahogyan azt nálunk ilyen esetekben nevezik, közös megegyezéssel távozzon. Csakhogy ennek a tehetetlenségnek a legnagyobb vesztese a csapat és a szurkoló, ám úgy fest, ez most senkit nem érdekel. Egyvalaki szólalt meg az ügyben, Kovács Ferenc, a klub tiszteletbeli elnöke az nso.hu-nak adott nyilatkozatában keményen bírálta Gomest: ,,Szerintem csak a saját teljesítményét próbálja menteni a vezetőedzőnk, mert amit most művel, az szisztematikus rombolás. ...José Gomes ugyanazokat a hibákat követi el, a szezonokat rendre romokban kezdi az együttes, semmi javulást nem tapasztalni, sőt!...Szisztematikus rombolás folyik a klubban a portugál edző részéről. Ki merem jelenteni, hogy José Gomesnek nincs meg a tudása ehhez a feladathoz. Már csak ezért sem a játékosok hibája a gyenge szereplés. Akarnak ők, de nincsenek megfelelő kezekben. Borzasztóan bánt ez a produkció, mert tényleg mindent megkap a csapat...Csak vergődést tapasztalni a lelátóról, annál nagyobb szégyent, hogy a Videotont saját szurkolói, joggal, folyamatosan kifütyülik, nem tudok elképzelni. Tehetetlenségükben fütyülnek, már akik még kijönnek, mert lassan kiürül a stadion. De megértem azt, aki már ki se jár. Még egy évig él Gomes szerződése, én azonban remélem, mielőbb történik valami. Lenne ötletem, minek kellene történnie, de nem szeretném a vezetőket megelőzni.”

Pakson viszont megpróbáltak elébe menni a dolgoknak - ha már a tabellán nem sikerült az előzés. A csapat továbbra is kieső helyen áll, a döntéshozók nem vártak tovább, egy héttel ezelőtt megerősítették posztján az edzőt, két játékossal pedig szerződést bontottak. A mezőkövesdi második félidő talán igazolja a döntést, bár az is lehet, hogy mindez későn történt, elkerülhetetlen a búcsú. De legalább mindenki azt tette, ami a dolga, és azt kapta, amit megérdemel.

Végül nézzük a pápai példát, ami szintén rombolással kezdődött, ám aki elindította, az jó érzékkel arra is ügyelt, hogy tudjon belőle építkezni. Tóth Bálint két héttel ezelőtt, a Fradi elleni 4-0-ás zakó után beletaposott jó néhány játékos lelkivilágába, amikor többek között azt fejtegette: ,,A realitás nálunk az, hogy a bent maradás a cél. Vannak, akik megijednek és háttal mennek ki a pályára...A magyar fiatalokat érdemes összevetni a külföldi fiatalokkal, gondolkodásban, mentalitásban hatalmas a különbség. Az őszi és a mostani csapatom között a különbség ég és föld, de a vezetők akarják az NB I-et. A magyar játékosokat nem érdekli, ha az edző megdöglik, kirúgják...A magyar játékosok mentalitása borzalmas. Olyan a társadalom, hogy ilyen emberek nőnek fel. Az utánpótlásról nem is beszélve...Az öltözőben azt mondják, hogy ez a hatvannégy éves öreg szatyor ne dumáljon. Köszönöm, egy élmény volt". Ami ezután történt, az is...Győzelem a Pécs ellen, döntetlen Fehérváron, kilenc pontnyi távolság a kieső helytől. Nem állítom, hogy az e fajta konfliktuskezelés mindig, mindenhol hatásos, és a vészhelyzetből nincs más kiút.

Az viszont bebizonyosodott - a Videoton és a PMFC esete tökéletesen igazolja -, hogy egy csapatot kétféleképpen lehet leépíteni. Szisztematikusan, vagy rombolással. És még pénz sem kell hozzá...

OTP BANK LIGA 2013-2014
A 24. forduló eredményei
INFO  PÉCSI MFC-MATIAS-ÚJPEST FC 0-0
Pécs, 1500 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Erős Gábor, Becséri Gergely)
PMFC: Gőcze – Nagy J., Romics, Balogh B., Lantos - Városi, Horváth A., Szatmári, Kővári, Zsdrál - Perics (Bailo, 78.). Vezetőedző: Lőrincz Emil. Cserepad: Helesfay, Beke, Bailo, Wittrédi, Frőhlich, Pölöskey P., Rácz.
Újpest: Dmitrovics – Nagy J., Litauszki, Juanan, Ngawa – Simon K., Tshibuabua (Suljics, 59.), Vasziljevics, Kosovics (Proesmans, 58.), Balogh B. - Kabát (Lázár B. 89). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics. Cserepad: Balajcza, Sagna, Antón, Suljics , Lázár B., Proesmans, Zamostny.
Sárga lap: Kővári (6.), ill. Ngawa (32.), Litauszki (84.)
 
INFO  FERENCVÁROS-PUSKÁS AKADÉMIA FC 1-0 (0-0)
Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző. Vezette: Erdős József (Kelemen Attila, Huszár Balázs)
FTC: Dibusz – Jovanovics, Mateos, Pavlovics, Hidvégi – Somália, Gyömbér, Leonardo, Busai (Csukics, 59.), Jenner (Holman, 59.) - Böde (Ugrai, 78.). Vezetőedző: Thomas Doll. Cserepad: Jova, Holman, Csukics, Ionescu, Józsi, Ugrai, Diallo.
Puskás Akadémia: Hajdúch - Vaszicsku (Denkovics, 90.), Szekeres A., Tamás, Guaru - Tischler (Berki, 79.), Tóth B., Czvitkovics (Gallardo, 76.), Polonkai, Szakály D. - Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Somodi, Farkas, Orbán, Bertus, Gallardo, Denkovics, Berki.
Gólszerző: Mateos (65., 11-esből)
Sárga lap: Leonardo (9.), Böde (58.), Gyömbér  (64.), Holman (80.), ill. Tamás (50.), Lencse  (64.), Polonkai (65.), Vaszicsku (78.), Szakály D. (83.)
Piros lap: Tamás (62., második sárga lap), Szekeres A.  (93.)
 
 INFO  VIDEOTON FC-LOMBARD PÁPA 2-2 (0-1)
Székesfehérvár, 2000 néző. Vezette: Németh Ádám (Medovarszki János, Buzás Balázs)
Videoton: Calatayud – Szolnoki (Zé Luis, 39.), Caneira (Nildo, 46.), Vinícius, Stopira – Álvarez, Sándor Gy., Haraszti (Paraiba , 77.), Vítor Gomes, Oliveira – Nikolics N. Vezetőedző: José Gomes. Cserepad: Tujvel, Tar, Gyurcsó, Kovács I., Paraiba, Zé Luis.
Pápa: Szűcs L. – Csizmadia, Struhár, Présinger, Németh M. – Kulcsár K. (Nagy S. , 70.), Tóth G. (Tajthy , 75.), Sekour, Nagy T., Arszics - Marics (Király , 88.). Vezetőedző: Tóth Bálint. Cserepad: Markek, Jagodics, Nagy S., Tajthy, Horváth R., Király, Eszlátyi.
Gólszerző: Zé Luis (53.), Álvarez (62.), ill. Arszics (10.), Marics (58.)
Sárga lap: Oliveira  (42.), Zé Luis (85.), Paraiba (92.), ill. Kulcsár K.  (56.), Tajthy (80.), Présinger (85.)
Piros lap: Oliveira (93., második sárga lap)
 
INFO  MEZŐKÖVESD-ZSÓRY-MVM PAKS 2-2 (2-0)
Mezőkövesd, 1500 néző. Vezette: Farkas Ádám (Lémon Oszkár, Viszokai László)
Mezőkövesd: Horváth T. - Hegedűs Cs., Szalai V., Gévay, Fotyik - Velicky, Bognár I., Hegedűs D. (Takács P. , 69.), Melczer V. (Kiss M. , 73.) - Menougong, Rajczi (Balajti , 62.). Vezetőedző: Véber György. Cserepad: Szántai, Takács P., Dobos, Balajti, Farkas B., Kiss M., Olasz.
Paks: Molnár P. – Heffler T., Kovács G., Éger, Báló – Bori, Kecskés, Lázok (Tököli , 77.), Windecker, Könyves - Simon A. (Nagy O., 76.). Vezetőedző: Csertői Aurél. Cserepad: Csernyánszki, Horváth G., Kulcsár D., Nagy O., Tököli.
Gólszerző: Bognár I. (4.), Menougong (29.), ill. Windecker (48.), Simon A. (50.)
Sárga lap: Melczer V. (10.), Velicky  (35.), Szalai V. (66.), Balajti (84.), Fotyik (90.), ill. Kecskés (44.), Éger (69.), Kovács G. (88.), Windecker (90.)
 
INFO  DIÓSGYŐRI VTK-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1-0 (0-0)
Diósgyőr, 6000 néző. Vezette: Becséri Dániel (Albert István, Király Krisztián)
DVTK: Rados – Vági, Vadász, Kádár, Husics – Gosztonyi (Kosztics, 81.), Nikházi, Elek, Barczi (Bacsa , 46.) - Futács, Augusto (Marjanovics, 88.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Rajics, Debreceni, Gohér, Abdouraman, Kosztics, Marjanovics, Bacsa.
Kaposvár: Antal B. – Okuka, Mbemba, Lebbihi, Mulemo - Florean (Murai , 61.), Coroian, Balázs B., Firtulescu (Bank, 77.), Diallo (Bőle , 80.) - Kink. Vezetőedző: Selymes Tibor. Cserepad: Rusák, Dankwah, Hadaró, Bank, Böjte, Bőle, Murai.
Gólszerző: Elek Á. (57.)

Sárga lap: Barczi (41.), ill. Okuka (64.), Mulemo (70.), Mbemba (72.), Murai (80.)

Piros lap: Mbemba (74., második sárga lap)
 
INFO  MTK BUDAPEST-DEBRECENI VSC-TEVA 5-2 (2-2)
Hidegkuti Stadion, 1200 néző. Vezette: Vad II István (Tóth II Vencel, dr. Varga Zsolt)
MTK: Hegedüs L. – Fejes, Rodenbücher, Kálnoki Kis, Nagy T.,  – Vass P., Vukmir, Kanta J., Pölöskei Zs., Horváth Zs. (Batik , 90.) - Torghelle (Eppel, 90.). Vezetőedző: Garami József. Cserepad: Groppioni, Kelemen, Batik, Ladányi, Vass Á., Frank, Eppel.
DVSC: Novakovics – Lázár P., Máté P., Morozov, Korhut – Vadnai (Seydi, 78.), Mihelic (Bódi, 63.), Zsidai, Szakály P. - Kulcsár T. (Tisza, 63.), Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Brkovics, Spitzmüller, Tisza, Bódi, Volas, Seydi.
Gólszerző: Horváth Zs. (11.), Vass P. (14.), Pölöskei Zs. (48.), Kanta J. (62., 11-esből), Vukmir (82.), ill. Vadnai (22.), Kulcsár T. (40.)
Sárga lap: Sidibe (12.), Máté P. (60.), Mihelic (62.)
 
INFO  SZOMBATHELYI HALADÁS-BUDAPEST HONVÉD FC 2-0 (1-0)
Szombathely, 3025 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Ring György, Bozó Zoltán)
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Nagy I G., Simon Á., Radó, Iszlai, Halmosi (Medgyes, 74.) - Hrepka (Schimmer , 82.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Gyűrű, Schimmer, Dvorschák, Gyurján, Szakály A., Medgyes, Németh M.
Honvéd: Kemenes – Baráth (Job, 46.), Ignjatovics, Lovrics, Alcibiade - Zsivanovics, Hidi, Vécsei - Daud (Nagy G., 60.), Bonazzoli (Vernes , 68.), Lupoli. Vezetőedző: Marco Rossi. Cserepad: Czuczi, Ikenne-King, Nagy G., Diarra, Mancini, Job, Vernes.
Gólszerző: Hrepka (24., 54.)
Sárga lap: Guzmics (26.), Bosnjak (49.), ill. Daud (29.), Job (49.), Bonazzoli (65.), Vernes (87.)
 
INFO  GYŐRI ETO FC-KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO 2-1 (0-1)  PROTIPP
ETO Park, 2200 néző. Vezette: Solymosi Péter (Kispál Róbert, Berettyán Péter)
Győr: Kamenár – Svec, Lang, Lipták, Dinjar – Trajkovics (Andrics, 70.), Kamber, Kronaveter (Kalmár, 55.), Strestík (Burgos, 81.) - Varga R., Rudolf. Vezetőedző: Horváth Ferenc. Cserepad: Pogacsics, Mevoungou, Dudás, Had, Kalmár, Burgos, Andrics.
KTE: Polekszics – Póti, Karan, Varga R., Forró – Gréczi (Nagy P. , 89.), Eninful, Szavics (Balázs Zs., 67.), Vukaszovics, Szécsi - Simon A. (Bebeto, 76.). Vezetőedző: Bekő Balázs. Cserepad: Németh V., Gyagya, Nagy P., Patvaros, Pavicsevics, Bebeto, Balázs Zs.
Gólszerző: Strestík (65.), Varga R. (93.), ill. Gréczi (9.)
Sárga lap: Rudolf  (52.), Svec (54.), Kalmár (85.), Varga R. (93.), ill. Gréczi (23.), Forró (27.), Karan (51.), Szécsi (52.), Eninful  (79.)
OTP Bank Liga 2013-2014
Mesteri mondatok
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.
Lőrincz Emil (Pécs) arra a kérdésre, hogy Márton Gáborral együtt miért nem élt együtt a szokott vehemenciával a játékkal: ,,A hideg hatására lefagytunk egy kicsit".
José Gomes (Videoton): ,,Arról viszont beszélnem kell, hogy a téli szünet óta - a Pécs és az MTK meccseken kívül - a játékvezetők milyen hibákat követnek el. A döntéshozóknak meg kell adniuk a tiszteletet a csapatunk felé! A Vidi egy olyan klub, ami már képviselte és a jövőben is képviselheti Magyarországot a nemzetközi porondon, ezért a magyar foci szempontjából is fontos ez. Elvárjuk, hogy megkapjuk azt a tiszteletet, ami a többi klubnak is kijár....Folyamatosan sújtanak minket a játékvezetők, mert van ellenem egy lobbi. Egyesek szeretnék a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát a helyemen látni. Elég nehéz jó eredményeket elérni, ha a bírók botrányos döntéseket hoznak a meccseinken. Ugyanakkor mindent meg fogunk tenni, hogy átvészeljük ezeket a nehéz időket" 
Tóth Bálint (Lombard Pápa): ,,Ki kell, hogy emeljem Goran Marics teljesítményét, aki majdnem olyan fizikai állapotban van, mint én, de példamutató hozzáállásával nagy erőssége a csapatnak".
Tomiszlav Szivics (Diósgyőr): ,,Nem akartunk szép játékkal veszíteni, nagy taktikai harc volt, sakkoztunk, de megérdemeltük a győzelmet".
Garami József (MTK): ,,Az a mese oldala a dolognak, hogy bízni kell a sikerben, és akkor sikerül is. Persze, bízni kell, de nem ezen múlik". 
Kondás Elemér (Debrecen): ,,Sosem foglalkoztunk azzal, hogy milyen sorozatunk van, így most sem tesszük, hogy megszakadt". 
Véber György (Mezőkövesd): ,,Rövid leszek: szereztünk egy pontot, mi kell még?! A negyedik percben már vezettünk, aztán 2-0-ás eredményünket mutatta az eredményjelző. A második félidőre kimentünk és elrendeztünk a meccset. Végül örülhettünk, hogy nem kaptunk még több gólt. Így minden maradt a régiben, kezdhetjük elölről".
Csertői Aurél (Paks): ,,Ezen a találkozón voltunk a pokolban, a mennyországba azonban nem sikerült belépnünk". 
Marco Rossi (Bp. Honvéd): ,,Nehéz megmagyarázni azt, amikor egy játékos már a csak a kapussal áll szemben és nem tudja kihasználni a helyzetet. A felelősség és a hiba az edzőé, aki összeállítja a csapatot. Több olyan játékosom is van, aki nincs jelen pillanatban megfelelő állapotban, sajnos nem nézünk most jól ki. Ez van". 
Horváth Ferenc (Győr): ,,Kicsit nehéz összeszedni a gondolataimat, néha az öröm is összekuszálja az ember nyelvét, nem csak a bánat...Mondhatnám, hogy tudtam, várunk az utolsó pillanatig a győztes góllal, ennél tovább már nem lehetett". 
Forrás: MTVA, Sport TV, csakfoci.hu, vidi.hu, josegomescoach.com, boon.hu
144894
2014-04-18;212
2014-04-19;212
2014-04-20;212
OTP Bank Liga 2013-2014
A góllövőlista állása
15 gólos: NIKOLICS NEMANJA (Videoton)
14 gólos: Simon Attila (Paks), Lencse László (Puskás Akadémia)
13 gólos: Radó András (Haladás)
12 gólos: Koller Krisztián (Pécs)
10 gólos: Böde Dániel (Ferencváros)
8 gólos: Dalibor Volas (Debrecen), Tischler Patrik (Puskás Akadémia)
7 gólos: Szakály Péter (Debrecen), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Futács Márkó (Diósgyőr), Ayub Daud (Honvéd), Kanta József (MTK), Georges Griffiths (Pápa), Simon Krisztián (Újpest)
6 gólos: Ibrahima Sidibe (Debrecen), Kulcsár Tamás (Debrecen), Halmosi Péter (Haladás), George Menougong (Mezőkövesd)
5 gólos: Nemanja Andrics (Győr), Pátkai Máté (Győr), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd), Lazar Arszics (Pápa), Pölöskei Zsolt (MTK), Kabát Péter (Újpest), Dusan Vasziljevics (Újpest), Zé Luis (Videoton)
4 gólos: Selim Bouadla (Debrecen), Nikházi Márk (Diósgyőr), Julian Jenner (Ferencváros), Somália (Ferencváros), Leandro Martínez (Győr), Rudolf Gergely (Győr), Varga Roland (Győr), Fehér Zoltán (Haladás), Vécsei Bálint (Honvéd), Gréczi Gábor (Kecskemét), Melczer Vilmos (Mezőkövesd), Torghelle Sándor (MTK, Videoton), Kenesei Krisztián (Pápa), Lázár Bence (Újpest), Bavon Tshibuabua (Újpest), Kleinheisler László (Videoton), Arturo Álvarez (Videoton).
3 gólos: Bódi Ádám (Debrecen), Gosztonyi András (Diósgyőr), Zoran Kosztics (Diósgyőr), Holman Dávid (Ferencváros), Ulysse Diallo (Ferencváros), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Leonardo (Ferencváros), Lipták Zoltán (Győr), Marek Strestík (Győr), Vernes Richárd (Honvéd), Hidi Patrik (Honvéd), Ivan Lovrics (Honvéd), Filip Holender (Honvéd), Borisz Zsivanovics (Honvéd), Adrian Markus (Kaposvár), Waltner Róbert (Kaposvár), Thian Khaly Iyane (Kaposvár), Tarmo Kink (Kaposvár, Győr), Vladan Szavics (Kecskemét), Balajti Ádám (Mezőkövesd), Bartha László (Paks), Orosz Márk (Pápa), Miroszlav Grumics (Pécs), Mohl Dávid (Pécs), Pölöskey Péter (Pécs), Szatmári Lóránd (Pécs), Jarmo Ahjupera (Újpest), Gyurcsó Ádám (Videoton), 
2 gólos: Korhut Mihály (Debrecen), Zsidai László (Debrecen), Tisza Tibor (Debrecen, Diósgyőr), Máté Péter (Debrecen), Barczi Dávid (Diósgyőr), Mohamadou Abdouraman (Diósgyőr), Gohér Gergő (Diósgyőr), Elek Ákos (Diósgyőr), David Mateos (Ferencváros), Nikola Trajkovics (Győr), Rafe Wolfe (Győr), Németh Márió (Haladás), Ugrai Roland (Haladás, Ferencváros), Edixon Perea (Honvéd), Alekszandar  Ignjatovics (Honvéd), Iulian Petrache (Kaposvár), Balázs Benjámin (Kaposvár), Rajczi Péter (Kecskemét), Forró Gyula (Kecskemét), Leo (Kecskemét), Balázs Zsolt (Kecskemét), Bebeto (Kecskemét), Szalai Vilmos (Mezőkövesd), Bognár István (Mezőkövesd), Bese Barnabás (MTK), Varga Szabolcs (MTK), Horváth Zsolt (MTK), Vass Patrik (MTK), Könyves Norbert (Paks), Heffler Tibor (Paks), Windecker József (Paks), César Quintero (Pápa), Goran Marics (Pápa), Frőhlich Roland (Pécs), Danijel Romics (Pécs), Kővári Róbert (Pécs), Czvitkovics Péter (Puskás Akadémia), Filip Sztaniszavljevics (Újpest), Litauszki Róbert (Újpest), Juhász Roland (Videoton), Paulo Vinícius (Videoton), Haraszti Zsolt (Videoton, Puskás Akadémia), Nildo Petrolina (Videoton)
1 gólos: Ferenczi János (Debrecen), Horváth Zoltán (Debrecen), Dombi Tibor (Debrecen), Dusan Brkovics (Debrecen), Ludánszki Bence (Debrecen), Lázár Pál (Debrecen), Rene Mihelics (Debrecen), Vadnai Dániel (Debrecen), Senad Husic (Diósgyőr), William Alves (Diósgyőr), Kádár Tamás (Diósgyőr), Augusto Batioja (Diósgyőr), Jack Tuijp (Ferencváros), Arsenio Valpoort (Ferencváros), Józsi György (Ferencváros), Busai Attila (Ferencváros), Lázok János (Győr), Völgyi Dániel (Győr), Djordje Kamber (Győr), Koltai Tamás (Győr), Rok Kronaveter (Győr), Kalmár Zsolt (Győr), Nagy I Gábor (Haladás), Gyurján Bence (Haladás), Guzmics Richárd (Haladás), Hrepka Ádám (Haladás), Raffaele Alcibiade (Honvéd), Nagy Gergő (Honvéd), Prosser Dániel (Honvéd), Bojan Vrucina (Kaposvár), Stjepan Babic (Kaposvár), Andrei Coroian (Kaposvár), Borisz Bulajics (Kecskemét), Sidoine Oussou (Kecskemét), Mogyorósi József (Kecskemét), Koszó Balázs (Kecskemét), Nagy Patrik (Kecskemét), Gyagya Attila (Kecskemét), Póti Krisztián (Kecskemét), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Barry Pato (Kecskemét), Varga Róbert (Kecskemét), Szécsi Márk (Kecskemét), Henri Eninful (kecskemét), Olasz Dénes (Mezőkövesd), Petneházi Márk (Mezőkövesd), Linas Pilibaitis (Mezőkövesd), Ladányi Tibor (MTK), Fejes András (MTK), Batik Bence (MTK), Eppel Márton (MTK), Dragan Vukmir (MTK), Báló Tamás (Paks), Kovács Gábor (Paks), Nagy Olivér (Paks), Délczeg Gergely (Paks), Eszlátyi István (Pápa), Présinger Ádám (Pápa), Csizmadia Csaba (Pápa), Nagy Tamás (Pápa), Eke Uzoma (Pécs), Márkvárt Dávid (Pécs), Fodor Ferenc (Pécs), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Uros Nikolics (Puskás Akadémia), Francisco Gallardo (Puskás Akadémia), Margitics Andor (Puskás Akadémia), Szekeres Adrián (Puskás Akadémia), Tóth II Balázs (Videoton, Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), Loic Nego (Újpest), Nebojsa Kosovics (Újpest), Balogh Balázs (Újpest), Sándor György (Videoton), Kovács István (Videoton), Vítor Gomes (Videoton)
Öngól: Ramajo Mateos (Ferencváros), Jánvári Gábor (Kaposvár), Stjepan Babics (Kaposvár), Kovács Olivér (Kaposvár), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Fotyik Dominik (Mezőkövesd), Kálnoki Kis Dávid (MTK), Szabó János (Paks), Nagy Tamás (Pápa), Jaszmin Mecsinovics (Pápa), Peter Struhar (Pápa), Vaszicsku Gergő (Puskás Akadémia), Juanan González (Újpest), 2 Marco Caneira (Videoton)
  • Pro
    mr.blonde
    2014. április 10., Csütörtök 15:36

    Magyarország OTP Bank Liga | Gyori ETO-Kecskemeti TE

    2014. április 13., Vasárnap 18:30
    • Ország:Magyarország
    • Fogadás típusa:Asian Handicap
    • Tipp:Gyori ETO -1
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.77
    • Eddig éri meg:1.7
    • Tét:5
    • INDOKLÁS:

      A második helyen álló Győr a 9. Kecskemétet fogadja. A két csapat között 11 pont a különbség, de véleményem szerint ez nőhet a vasárnapi meccs után. Az ETO egyre inkább formába lendül, Horváth Ferenc támadófelfogása szép lassan megveti lábát a győriek játékában, legutóbbi hétvégén kis híján Debrecenből vitték el a három pontot. Az ETO-ban Rudolf magára talált, ami nagyban segíti a csapat eredményességét, de jó formában örvend valamennyi támadásért felelős játékos, így például a fiatal Kalmár, aki az U-válogatottban is megszerezte első gólját. Ugyan a középpályáról Pátkai eltiltása miatt hiányzik majd,ám a válogatott játékost könnyen pótolhatja a szakmai stáb. A KTE számomra az idény csalódása, Bekő Balázs taktikája egyszerű mint az egyszer egy, biztos vagyok benne, hogy az ETO-parkban is bunkerfocit várhatunk tőlük. A Vidi legyőzése bizonyára lökést adott a gárdának, de az élet nem fenékig tejfel, szóval, hogy ez a keret két egymás követő meccsen megtréfálja az NB I két élcsapat, szinte kizártnak tartom. Korai tét, de mivel hazai győzelem a papírforma, ezért az ázsiai hendikepes opció ilyen szorzón remek lehetőséget tartogat. A két csapat egymás elleni meccseiben egyébként szinte mindig a hazai gárda nyer, a KTE 6/6-szor bukott el Győrben.

    • Eredmény:

      2 - 1( 0 - 1)

    • kimenetel
      Nyereség
    • 0.00