Jégkorong

Második meccsét is elbukta a hoki-válogatott

  • MTI

A magyar jégkorong-válogatott 4-0-ra kikapott a szlovén csapattól az egy hét múlva kezdődő, dél-koreai divízió I/A világbajnokságra készülő két együttes budapesti mérkőzésén, az EIHC torna keretében, így a harmadik helyen végzett.

Razingar lőtte az első gólt, Hetényi tehetetlen volt - fotó: MTI

Nagy iramban kezdődött a meccs, a komolyabb helyzetek a vendégek előtt adódtak. Némethet, majd Bartalist is kiállították, ám Hetényi remekül védett. Ahogy kiegészült a magyar csapat, felpörgött és emberelőnybe került, azonban ziccer nélkül telt el a két perc. A későbbiekben is inkább mezőnyjáték folyt a pályán. A második harmadban is főként a védekezéssel törődtek a csapatok, majd a 30. percben a rosszul helyezkedő védők között az emberhátrányban lévő vendégektől Razingar kilépett, és Hetényit elfektetve csúsztatott a kapuba. Volt esély az egyenlítésre, azonban a "félidőben" beálló Hocevar védte a kísérleteket.

A záró játékrész is magyar emberelőnnyel indult, és szlovén góllal folytatódott. Music üresen maradt a magyar kapu előtt, és nem hibázott. Később Mursak - aki megfordult az NHL-ben is, jelenleg pedig az orosz profiligában játszik - létszámfölényben bombázott a jobb felső sarokba. Kovács szépíthetett volna gyorsan, ám a félig üres kapu mellé helyezett. Kisebb verekedés is színesítette az összecsapást, majd Leber állította be a 4-0-s végeredményt. Rich Chernomaz szövetségi kapitány a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón hirdeti ki vb-csapatát, amely hétfőn utazik el a Szöul mellett Gojangba.

A vb kapcsán Chernomaz elmondta, már nem a feljutás, hanem a bennmaradás a fő cél. A magyar válogatott történetének legeredményesebb csatára, Ladányi Balázs nem kapott szerepet a keretben, mellőzése kapcsán a hatharom.com úgy vélte, talán elegánsabban is intézhették volna...

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV 19), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19), Rajna Miklós (Sapa Fehérvár AV 19), Sevela Péter (Dab.Docler).
Hátvédek: Gőz Balázs (Morzina-Avoriaz), Gröschl Tamás (Dab.Docler), Hetényi Péter (Sapa Fehérvár AV 19), Hüffner Adrián (Dab.Docler), Kiss Dániel (Sapa Fehérvár AV 19), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV 19), Pozsgai Tamás (Sapa Fehérvár AV 19), Szirányi Bence (Sapa Fehérvár AV 19), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV 19), Varga Arnold (Sapa Fehérvár AV 19), Vas Márton (Löwen Franfurt).
Csatárok: Azari Zsolt (Dab.Docler), Bartalis István (Troja Ljungby), Benk András (Sapa Fehérvár AV 19), Hári János (HIFK Helsinki), Kóger Dániel (Elmira Jackals), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV 19), Magosi Bálint (Sapa Fehérvár AV 19), Mihály Árpád (Sapa Fehérvár AV 19), Nagy Gergő (Quad City Mallards), Nagy Krisztián (El Paso Rhinos), Nemes Benjamin (Sapa Fehérvár AV 19), Németh Attila (Sapa Fehérvár AV 19), Sárpátki Tamás (Sapa Fehérvár AV 19), Sebők Balázs (Kärpät Oulu), Sofron István (Krefeld Pinguine), Vas János (HC Rouen).