Topligák

Már a Liverpool a fő esélyes, elhullott a PSG, újra nyert a Milan

Rangadót nyert Angliában a Liverpool, Lyonban bukott a Paris Saint-Germain, sorrendben negyedszer nyert a Milan.

Skrtel (pirosban) nem csak Nasrival bírt el, fejjel is betalált - fotó: AFP

Angliában az FC Liverpool nyerte a csúcsrangadót, miután odahaza 3-2-re verte a Manchester Cityt és ezzel saját kezébe vette a sorsát: ha Brendan Rodgers együttese megnyeri a maradék négy mérkőzését, akkor biztosan az első helyen végez. A második helyezett Chelsea hőse ismét Demba Ba volt, aki a PSG után a Swansea kapuját is bevette, a londoniak 1-0-ra nyertek. Története során először a Hull City bejutott az FA Kupa fináléjába, miután az elődöntőben 5-3-ra verte a Sheffield Unitedet. A Hull City a május 17-i döntőben az Arsenallal találkozik.

Spanyolországban a listavezető Atlético Madrid 2-0-ra nyert a Getafe otthonában. Diego Costa szerezte a vendégek második találatát, de sok öröme nem volt benne, mert nekicsúszott a kapufának és súlyosan megsérült.

Olaszországban sorrendben negyedik bajnoki meccsét nyerte meg a Milan, ezúttal a Cataniát verte. Gonzalo Higuaín három góllal járult hozzá a Napoli 4-2-es sikeréhez a Lazio ellen. Franciaországban zsinórban nyolc győzelem után kapitulált a PSG, amely 1-0-ra kikapott Lyonban. Ezzel együtt sem került bajba Laurent Blanc együttese, ugyanis tíz ponttal vezeti a tabellát a Monacóval szemben.

2014-04-13;47,53,54,55,87,132