NB I

Visszavágott a Puskás Akadémiának, és dobogós helyre lépett a Fradi

  • MTI
megosztom

Mateos tizenegyesgóljával legyőzte a Ferencváros a Puskás Akadémia együttesét az OTP Bank Liga 24. fordulójában.

Bödéék sorozatban harmadszor nyertek - Fotó: pfla.hu

Az első félidőben a Ferencváros birtokolta többet a labdát, ezzel együtt a vendégeknek voltak nagyobb lehetőségeik, a zöld-fehérek pedig csak kapusuk, Dibusz Dénes bravúrjainak köszönhetően nem kerültek hátrányba.

A fordulást követően a 62. percben Leonardo harcolt ki büntetőt és egy kiállítást az FTC-nek, a 11-est pedig Mateos értékesítette. Az emberelőnyben futballozó fővárosiak ezt követően magabiztosan őrizték előnyüket, a felcsútiaknak pedig már nem maradt erejük az egyenlítésre.

A Puskás Akadémia csapata végül kilenc emberrel fejezte be az összecsapást, miután - Tamás leküldését követően - az utolsó emberként szabálytalankodó Szekerest is kiállította a játékvezető.

Thomas Doll együttese öt forduló óta veretlen, ráadásul sorozatban harmadik találkozóját nyerte meg, jelen állás szerint ismét reális esélye van az egyik dobogós hely megszerzésére.

A mérkőzés után a zöld-fehéreket irányító német szakember azt mondta, csapata megérdemelten tartotta otthon a három pontot. "Az első félidőben nem játszottunk jól, a tizenhatos előtti szituációkat sem oldottuk meg megfelelően, és a párharcokban is gyengék voltunk. A második félidőre sokkal lendületesebben jöttünk ki, látszott a fiúkon, hogy mindenképpen a maguk javára akarják fordítani a mérkőzést. Ez szerencsére sikerült is, ezért úgy érzem, megérdemelten győztünk. Fontos volt a siker, mert ezzel feljöttünk a harmadik helyre – bár a riválisaink még játszanak a mi mérkőzésünk után. Azt azonban tudjuk, hogy ennél jobban kell játszanunk, ha a szezon végén is a dobogón akarunk lenni."

A következő héten fővárosi rangadó vár a Ferencvárosra, hiszen a közvetlen rivális Budapest Honvéd otthonába látogat.

Fotó forrása: www.pfla.hu

INFO Ferencváros - Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
OTP Bank Liga, 24. forduló
Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Mateos (65., 11-esből)
kiállítva: Tamás (62.), Szekeres A. (93.)
sárga lap: Leonardo (9.), Böde (57.), Gyömbér (64.), Holman (79.), illetve Tamás (50., 62.), Lencse (64.), Polonkai (65.), Vaszicsku (78.), Szakály D. (83.)
Ferencváros: Dibusz - Jovanovic, Mateos, Pavlovic, Hidvégi - Somália, Gyömbér, Busai (Cukic, 59.), Jenner (Holman, 59.) - Leonardo - Böde (Ugrai, 78.)
Puskás Akadémia: Hajdúch - Vaszicsku (Denkovic, 90.), Szekeres A., Tamás, Guaru - Czvitkovics (Gallardo, 76.), Tóth B., Polonkai, Szakály D. - Tischler (Berki, 79.), Lencse
[1609939] 2014-04-12 14:00:00 Ferencváros - Puskás Akadémiax;
megosztom