Kézilabda

Nyerhető csoportba került a Mocsai-csapat

A 2016-os Európa-bajnokság csoportkörének pénteki sorsolásán Magyarország a 5. számú kvartettbe került, Oroszország, Ukrajna és Portugália társaságában.

Mocsai Lajos együttesének a papírforma alapján tovább kell jutnia ebből a csoportból

Az Európai Kézilabda Szövetség pénteken, Varsóban rendezte a sorsolást, a selejtezősorozatban érintett 28 csapatot hét négyes csoportba osztották.

A lebonyolítás értelmében a csapatok oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg egymással, majd a csoportok első két helyén végző alakulatok valamint a legjobb csoportharmadik válogatott kvalifikálja magát a 2016-os, Lengyelországban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra.

Mocsai Lajos együttesét az első kalapból húzták ki, így igazi sztárcsapattal nem kerülhetett össze. A második kalapból érkezett orosz válogatott az év eleji, dániai Európa-bajnokságon a végső győztes franciák, valamint a lengyelek mögött a harmadik helyen végzett csoportjában, majd a középdöntőben a horvátoktól és a svédektől kikapott, a fehéroroszokat pedig legyőzte. A gárda így összesítésben közvetlenül a magyarok mögött a kilencedik helyen zárta a viadalt.

Mocsai Lajos együttese az elmúlt évek világversenyein elért eredményei alapján mindenképpen kiemelkedik ebből a négyesből, ugyanakkor a klasszisok sorával rendelkező oroszokat, vagy a rohamos ütemben fejlődő ukrán és portugál válogatott is hiba volna lebecsülni.

A kvalifikáció október végén kezdődik.

A 2016-os Eb-selejtezőjének csoportbeosztása
1. csoport: Horvátország, Norvégia, Hollandia, Törökország
2. csoport: Dánia, Fehéroroszország, Litvánia, Bosznia-Hercegovina
3. csoport: Szlovénia, Svédország, Szlovákia, Lettország
4. csoport: Szerbia, Izland, Montenegró, Izrael
5. csoport: Magyarország, Oroszország, Portugália, Ukrajna
6. csoport: Franciaország, Macedónia, Csehország, Svájc
7. csoport: Spanyolország, Németország, Ausztria, Finnország