Bajnokok Ligája

A srácoknak nem ismeretlen az érzés - Martino szerint túlélik a kiesést

A Barcelona 1-0-s vereséget szenvedett az Atlético Madrid vendégeként a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, ezzel búcsúzott a sorozattól.

A katalán sajtó természetesen nagyon nehezen emészti meg a kiesést, és az egész szezonban sokat kritizált vezetőedző, Gerardo Martino most is megkapta a magáét. Nem tetszett az újságíróknak, hogy Lionel Messit kiküldte a jobb oldalra, és hogy Andrés Iniestát lecserélte a második félidőben.

Martinónak magyarázkodnia kell - Fotó: AFP

"Nem az volt az érdekünk, hogy Messi többet vegyen részt a játékban, hanem hogy több egy az egy elleni párharcot nyerjünk a jobb oldalon. Jobb volt most Fabregast hamis kilencesként alkalmazni. Leo kevesebbet volt játékban, de volt két tiszta helyzete. Iniestát azért cseréltem le, mert elöl több emberre volt szükségünk. Ehhez le kellett vennem egy középpályást. Megpróbáltuk így, mert Iniestát egy kicsit fáradtnak láttam az elmúlt hetek hajtása után" - indokolta a sajtó szerint megkérdőjelezhető döntéseit Martino.

"Amit korábban mondtam, bebizonyosodott: Már az is nagy dolog, hogy idáig eljutottunk. Természetesen most rosszul érezzük magunkat, meg kell emésztenünk a kiesést. Beszélgetünk majd a játékosokkal, és továbblépünk. A srácok ismerik a helyzetet, nem nyertek meg mindig mindent" - mondta a búcsúról a szakember.

Természetesen a másik oldalon óriási volt az öröm, de Diego Simeone vezetőedző igyekezett a szerénynek maradni és a Barcelonát is dicsérni.

"Megtartjuk az eddigi alázatunkat, de óriási boldogság negyven év után újra ezen a szinten lenni" - utalt klubja 1974-es BEK-ezüstjére a tréner. "Hiszünk az elvégzett munkában, kihasználjuk a lehetőségeinket, és kiderítjük, hogyan tudunk a következő ellenfelünknek is kemény kérdéseket feltenni. Ugyanolyan versenyképesek akarunk lenni a hajrában, amilyenek az elejétől vagyunk. A nagy csatákat néha nem a legjobbak nyerik, hanem a legelhivatottabbak. Büszke vagyok arra, amit elértünk, mert az emberek boldogan mehettek haza."

A Bajnokok Ligája elődöntőinek sorsolását pénteken 12 órakor tartják az UEFA nyoni központjában. A hatharom.com élő szöveges közvetítésben számol be az eseményről.

[1679339] 2014-04-09 20:45:00 Atlético Madrid - Barcelonax;
[1679339] 2014-04-09 20:45:00 Atlético Madrid - Barcelonax