Átigazolás

A fellebbezés rövid távon kisegítheti a bajból a Barcelonát

A FIFA által megbüntetett és az átigazolási időszakból kitiltott Barcelona alelnöke reménykedik, hogy nyáron tudnak új játékosokat szerződtetni.

Manel Arroyo elárulta, a Barcelona ügyvédei azért is dolgoznak a FIFA büntetése elleni fellebbezésen, mert ha az ügy nem zárul le nyárig, akkor az átigazolásokból történő kizárás nem emelkedik jogerőre, és szerezhetnek még új labdarúgókat.

"Normális nyarat akarunk. Biztosak vagyunk benne, hogy igazolhatunk majd új játékosokat" - mondta a sportvezető.

A fentiek alapján tehát egy gyors bevásárlás a klub célja, majd miután ezzel végeztek, hajlandóak lennének "leszolgálni" a büntetést. Persze ezzel az eljárással kapcsolatban is felmerül néhány kérdés. Például, hogy valóban olyan lassan őrölnek-e a FIFA malmai, hogy kénytelenek lesznek elhalasztani az eltiltást. No, meg akadhat néhány ügyes menedzser, aki kihasználva ezt az időszakot megszedheti magát a katalánok pénzén, hiszen az idő a Barcelonát fogja szorítani.

A horvát Alen Halilovic ügyét már lezárták, a kapus Marc-André ter Stegen átigazolása is gyorsan befejezhetőnek tűnik. A Carles Puyol távozása és a hátsó sor alapvető gyengélkedése miatt szintén égető hátvédkérdés azonban jóval több időt igényelhet, mint amennyivel a gránátvörös-kékek rendelkeznek. Hacsak nem hajlandóak akár áron felül venni egy-két játékost...


A Barcelonát azért zárta ki első fokon a nyári és a jövő januári átigazolási időszakból a nemzetközi szövetség, mert a klub megszegte a 18 éven aluliak igazolására vonatkozó szabályozást. Eszerint az EU-n és az Európai Gazdasági Térségen kívüli országokból csak akkor szerződtethetnek fiatalkorú játékost a klubok, ha az az egyesület székhelyétől kevesebb mint 100 kilométerre lakik, illetve ha szülei a futballhoz nem köthető okok miatt költöznek az adott egyesület országába. A FIFA 10 fiatal játékos esetében találta szabálytalannak a Barcelonát.