Légiósaink

Lovrencsics főszerepet alakított, a többiek epizodisták sem voltak

Csak Lengyelországban hagyott nyomott magyar légiós a mögöttünk állunk hétvégén Európa bajnokságaiban. Lovrencsics Gergő góllal és két gólpasszal járult hozza csata győzelméhez.

ANGLIA

A West Bromwich Albion 1-0-ra nyert a Norwich City otthonában. Gera Zoltán a 77. percben állt be a vendégeknél, ám hat perccel később le kellett cserélni izomhúzódás miatt, szerencsére a magyar válogatott középpályás sérülése nem súlyos. A West Brom győzelmével megelőzte ellenfelét a tabellán és fontos három pontot szerzett a kiesés ellen harcban.

A másodosztályban a Bolton Wanderers 1-0-ra legyőzte idegenben a Huddersfield Townt, Bogdán Ádámmal kapujában. A Watford, Tőzsér Dániellel a soraiban hazai pályán ikszelt a feljutásért küzdő Burnleyvel. A Middlesbrough 1-0-ra felülmúlta a vendég Derby Countyt, Varga József végig a pályán volt a hazaiaknál.

NÉMETORSZÁG

Az Eintracht Braunschweig 3-0-ra legyőzte a Hannovert az alsó-szászországi derbin. Huszti Szabolcs végig a pályán volt a hajrában tíz emberre fogyatkozó vendégeknél, kapufáig jutott a találkozón. A Braunschweig sikerével is maradt az utolsó helyen a táblázaton, míg a Hannover közeledik a kiesőzónához.

A Schalke ikszelt Brémában (1-1), ezzel három pontra nőtt előnye a második Dortmunddal szemben. A gelsenkirchenieknél Szalai Ádámot a 89. percben küldte pályára Jens Keller.

A Bundesliga 2-ben az 1860 München, Király Gáborral a gólvonalon 3-0-ra kikapott hazai környezetben a Karlsruhertől. A vezetőség a vereség után menesztette a szeptemberben kinevezett Friedhelm Funkel vezetőedzőt. A sereghajtó Energie Cottbus gól nélküli döntetlent ért el a vendég Dynamo Dresden ellen, Sváb Dánielt nem nevezték a hazai keretébe.

Korcsmár Zsolt és Stieber Zoltán együttese, a Greuther Fürth hétfő este csap össze a Hajnal Tamást foglalkoztató Ingolstadttal.

A harmadosztályban az Osnabrück egy pontot szerzett az Elversberg pályáján (2-2), Nagy Dániel kezdőként 63 percet kapott a vendégeknél. A Borussia Dortmund második csapata nem bírt a Wacker Burghausennel (0-0), Bajner Bálint végigjátszotta a mérkőzést a fekete-sárgáknál.

OLASZORSZÁG, FRANCIAORSZÁG, SCÁJC

Az olasz Serie B-ben a kiesés ellen menekülő Padova 2-2-es döntetlent ért el a Spezia pályáján, Feczesin Róbert nélkül. A Carpi legyőzte a Trapanit (3-2), előbbi csapatban a kapus Kovácsik Ádám a kispadon foglalt helyet.

A francia második ligában a Chateauroux egy pontot szerzett a Clermont ellen (1-1), előbbi csapatban nem nevezték Filkor Attilát a mérkőzésre.

A svájci Szuperligában az utolsó előtti Sion 1-0-ra győzött a sereghajtó Lausanne Sport pályáján, Vanczák Vilmos alapemberként ezúttal is végigjátszotta a találkozót a vendégeknél.

OROSZORSZÁG

A Dinamo Moszkva súlyos pofonba futott bele a sereghajtó Anzsi Mahacskala otthonában (0-4). Dzsudzsák Balázs végig pályán volt a fővárosi alakulatban, amely legutóbb novemberben szenvedett vereséget.

Az Ural idegenben legyőzte a Szpartak Moszkvát, a sérült Koman Vladimir nélkül, a magyar válogatott középpályás combsérülés miatt hiányzott. Pintér Ádám csapata, a Tom Tomszk 2-0-ra kikapott a Kubany Krasznodar vendégeként, a magyar középpályás kispados volt.

HOLLANDIA, BELGIUM

Az Eredivisiében a NAC Breda kikapott otthon a Twentétől (0-2), a vesztes csapatban Bodor Boldizsár végig a pályán tartózkodott, Babos Gábor a cserék között foglalt helyet. A Groningen zsinórban harmadik bajnokiját nyerte meg a PEC Zwolle otthonában (1-0) Adorján Krisztián kezdőként 84 percet játszott.

A sereghajtó Roda egy pontot szerzett az Európa Liga-negyeddöntős AZ Alkmaar ellen (2-2), Német Krisztiánnal a kispadon. A Heerenveen 3-0-ra lelépte a PSV-t, a hazaiknál Otigba Kenneth-et nem cserélték be.

Belgiumban Köteles László együttese, a Genk 1-1-es döntetlent harcolt ki a kupagyőztes Lokeren otthonában.

DÁNIA, NORVÉGIA

Dániában az Odense Vadócz Krisztián nélkül egy pontot szerzett a Viborg pályáján (2-2). Norvégiában a címvédő Strömsgodset ikszelt a Vikinggel a második fordulóban, utóbbi csapatban Kovács Péter az 56. percben szállt be a játékba.

AUSZTRIA, LENGYELORSZÁG

Az osztrák Bundesligában sorozatban 13. bajnokiján maradt nyeretlen a Wacker Innsbruck, Sáfár Szabolcs csapata alulmaradt a Wolfsbergerrel szemben (0-1), a magyar kapussal a soraiban. Ausztriában a már bajnok Salzburg a sérült Gulácsi Péter nélkül győzte le idegenben a Grödiget (3-1).

Lovrencsics remekelt a hétvégén - Fotó: lechpoznan.pl

A lengyel Ekstraklasában a Lech Poznan 6-1-re kiütötte a Jagiellonia Bialystokot. Lovrencsics Gergő kiosztott két gólpasszt és ő lőtte csapat a utolsó találatát, vagyis főszereplője volt a sikernek.

GÖRÖGORSZÁG, CIPRUS, IZRAEL

A Megyeri Balázzsal a kapujában felálló Olimpiakosz múlt szerdán egygólos előnyt szerzett a Görög Kupa elődöntőjében, miután hazai pályán 2-1-re legyőzte a PAOK-ot. Hétvégén a már aranyérmes pireusziak kikaptak a PAS Gianninától (0-2), Megyeri padozott a bajnokin.

Az Omonia Nicosia Leandróval a kezdőjében gól nélküli döntetlent játszott az APOEl-lel Cipruson, a bajnoki rájátszás harmadik körében. A Priskin Tamást foglalkoztató Maccabi Haifa 2-1-re kikapott a Bnei Sahnintól az izraeli felsőházi rájátszás utolsó előtti fordulójában. A magyar válogatott csatár nem volt a keretben.