Összeállítás

A sportvilág legjobb 2014-es áprilisi tréfái

Bár mindenki tudja, miről szól április első napja - idén is akadtak jócskán hihető sport (ál)hírek a nagyvilágban.

Bolondok napja, vagyis április elseje a sport világában is hozott érdekes híreket. A figyelmeseket ezen a napon nem lehet megvezetni, aki viszont nem nézett a naptárra, bizony "benyelhetett" egy pár kamu sporthírt. Alábbi összeállításunkból megtudhatjátok, hogy melyek voltak a legjobb április elsejei sport-tréfák:

A prímet kétségkívül a német síző, Felix Neureuther viszi, aki országváltással fenyegette meg rajongóit. "Egy extrém jó ajánlatot kaptam az osztrák síszövetségtől, amivel a németek nem tudtak lépést tartani. Ezért a jövőben osztrák színekben fogok versenyezni, remélem ezért a németek nem haragszanak majd rám" - nyilatkozta a 30 esztendős vb-ezüstérmes síző a Bayern1 élő rádióadásában tegnap, majd az átverést tetézve hozzátette, hogy "saját gleccsert kapok Ausztriában, ahol egész évben tökéletes körülmények között készülhetek".

Neureuther jó előre kifundálta a közönség megtévesztését, mert a bejelentésre saját honlapján is ráerősített az alábbi bejegyzéssel: "Remélem, meg tudjátok érteni a döntésemet, és továbbra is szurkoltok nekem." Azt gondolom nem kell különösebben kihangsúlyozni, hogy a tréfa nem aratott osztatlan sikert a németeknél, különösen a bajoroknál...

"Nehezen térünk magunkhoz… szinte hihetetlen. A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint, Budapesten rendezhetik meg a 2016-os Giro d’Italia első szakaszát. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap Mauro Vegnit, a versenyt szervező RCS Sport általános igazgatóját idézi, aki elárulta, jövőre biztosan hazai pályán kezdenek, de 2016-ban egy újabb európai nagyváros láthatja vendégül a Giro mezőnyét" - írta tegnap a magyar Eurosport kerékpáros blogja.

A remekül megszerkesztett álhírt nem csak a bejegyzés, de egy remekül sikerült Gazetta címoldal, később pedig egy ál-cyclingnews-os bejegyzés erősítette fel, így a magyar kerékpársport helyzetét nem annyira ismerők számára teljesen hihetőnek tűnt a kétségtelenül szenzációs hír.

Tavaly Nagy László titokzatos berlini átigazolása jelentett pár percre témát, de idén is akadt április eleji kézis bejelentés. Még ismerősei nagy része is elhitte a német kézilabdázó, Dominik Klein internetes bejegyzését, amelyben bejelenti, hogy gyermekük születése miatt időlegesen felhagy a játékkal. A THW Kiel világbajnok balszélsője ugyanis azt írta, hogy várandós felesége, a német női válogatottban játszó Isabell Klein karrierjét egyengetve vállalja, hogy feláldozza saját karrierjét és otthon marad születendő gyermekükkel, míg az "asszony" heti nyolc edzésen gyűri magát a Buxtehuder SV színeiben a következő szezonbeli visszatérés reményében.

"Az apai-anyai feladatok kérdéskörében előadott áprilisi tréfánk és az arra érkező reakciók jól jelzik, hogy ezzel mennyire érzékeny területet trafáltunk telibe" - nyilatkozta utólag Dominik Klein, aki persze szerződését kitöltve 2015-ig marad majd a Kiel játékosa, mert állítása szerint egy ilyen top klub esetében nem férne bele az egy éves "anyasági szünet". A német sajtóban amúgy sokan az amerikai szövetségi kapitány, Jürgen Klinsmann friss bejelentését vélték áprilisi tréfának, amely szerint a Terriert, vagyis Berti Vogtsot kérte fel egyik segítőjének a brazíliai foci világbajnokságra. A hír viszont ma is áll, így a korábbi német kapitány az ellenfelek feltérképezésével segítheti majd egykori játékosát...

Egy nem túl jól sikerült ötlettel a Miami Heat klasszis kosárlabdázója, LeBron James is meg akarta tréfálni rajongóit, akik ismerve az amerikai sztár hóbortjait nem lepődtek meg annyira az alábbi "királyi" Twitter bejegyzésen:

Az amúgy roppant muzikális kosaras pár órával később "'korrigált", hiszen szó sincs új zenei karrierről, marad a palánkok világában...

Természetesen áprilisi tréfa volt az Express Sport azon "tuti"  értesülése is, amely szerint a két londoni gigaklub, az Arsenal és a Tottenham a jövőben közös stadiont (Emirates) használva csökkentené üzemelési költségeit. Az angol fociban egy másik álhír is rémületet keltett kedden, ahol még egy (ál)videóval is alátámasztották azt a bejelentést, amely szerint a Manchester United idegenbeli szerelése ugyanolyan égszínkék színezést kap majd, mint a városi rivális City hazai szerelése. A tréfából a hatharom.com oddszmesterei sem akartak kimaradni, kíváncsiak lennénk, vajon kinek szúrt szemet alábbi Bayern Münchenes hírünk "kacsa"-jellege...