NB I

Duchatelet már a jövőre koncentrál Újpesten

A múltkorinál sokkal jobb hangulatú sajtótájékoztatót tartott kedden az Újpest FC elnöke, Roderick Duchatelet a Szusza Ferenc Stadion médiatermében.

Úgy tűnik, megmenekült az Újpest - fotó: ujpestfc.hu

Az Újpest FC elnöke, tulajdonosa ismertette a sajtó képviselőivel az elmúlt hetek történéseit. Duchatelet elmondta, egy jelentős összeget elhelyezve az Újpest FC Kft. számláján nagyban javították a hitelezők helyzetét - írta klub honlapja.

"Amint látják, itt vagyunk és továbbra is az élvonalban maradunk - kezdte Duchatelet. - Ahogy a szólás is tartja, „ami nem öl meg, az megerősít.” Ezt mi is saját bőrünkön tapasztaltuk az elmúlt pár hétben. Szeretném kiemelni, hogy egészen attól a pillanattól fogva, hogy átvettem az Újpest FC-t, minden tartozást kiegyenlítettünk és az adókat maradéktalanul megfizettük. Ezt a gyakorlatot a továbbiakban is folytatjuk. Rengeteget köszönhetünk a vagyonfelügyelő professzionális hozzáállásának, aki előremutató szemléletével lehetővé tette, hogy most itt lehessünk. Segítségével olyan megoldást találtunk, amely minden érintett fél számára előnyös."

A lila-fehérek tulajdonosa elmondta, az elmúlt két hét alatt sokkal átfogóbb betekintést nyert abba, hogy az MLSZ mi alapján hozza a döntéseket.

"Mi is történt valójában? - folytatta Duchatelet. - Röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy egy jelentős összeget elhelyezve az Újpest FC Kft. számláján a hitelezők helyzetét nagyban javítottuk, így elejét vettük annak, hogy az Újpest FC felszámolásával fenyegető megvesztegetések tovább folytatódjanak. Ezek a személyek követeléseiket a bíróság előtt tárgyalásra vihetik, s a peres ügyek lezárta után fennmaradó összeg pedig visszakerül hozzám. Szeretném azt is hozzátenni, hogy az elmúlt két hét alatt sokkal átfogóbb betekintést nyertem abba, hogy az MLSZ mi alapján hozza a döntéseket, sikerült megértenem, hogy kezdetben miért visszakoztak, hiszen egy rossz döntés komoly gondokat okozhatott volna a magyar labdarúgásban. Összefoglalva a fentieket elmondhatom, hogy sikeresen vettük az akadályt, azonban rengeteg energiánkba telt mindez. Ezentúl a jövőre szeretnénk koncentrálni. Fiatal tehetségeket várunk, akik erős jövőt jelentenek! Igazi csapatjátékosokra van szükségünk, olyan csapatjátékosokra, akik nem zárkóznak el az újtól, olyan csapatjátékosokra, akik félretéve önérzetüket a klub érdekeit tartják szem előtt. Ha sikerrel járunk, biztos vagyok benne, hogy eljutunk oda, ahova már rég el kellett volna."

[1609922] 2014-04-04 19:00:00 Újpest - Ferencvárosx;
144894