NB I

A Haladás a dobogót ostromolja

  • MTI

A Haladás hazai pályán 1-0-ra győzött az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

Az első félidő egyetlen említésre méltó eseményére egészen az utolsó percig kellett várni, ekkor Radó lépett ki jó ütemben a védők közül és passzolt magabiztosan a vendégek kapujába. Ezt leszámítva rendkívül gyenge színvonalú 45 percet produkáltak a csapatok, leginkább felíveléseket és vagdalkozást láthatott a publikum.

A fordulást követően érzékelhetően mindkét vezetőedző támadóbb felfogásban próbálta játszatni csapatát, és a korai cserék is lendületet hoztak a találkozóba. Az egyenlítésért támadó lila-fehérek végig nyomták a második játékrészt, de gyakorlatilag még helyzetet sem tudtak kidolgozni a rendkívül szervezetten védekező szombathelyiek ellen.

Ez volt a két csapat történetének 111. összecsapása, és a 18. szombathelyi siker. Emellett 67 lila-fehér győzelem és 26 döntetlen született.

Az Újpest - amelynek a hét közben megoldódtak a problémái, miután engedélyt kapott az indulási jog átruházására - sorozatban négy győztes tétmérkőzés után kapott ki, jövő pénteken pedig az ősi rivális Ferencvárost látja vendégül.

OTP Bank Liga
22. forduló
INFOSzombathelyi Haladás-Újpest FC 1-0 (1-0)
Szombathely, 3723 néző, v.: Andó-Szabó
 
gólszerző: Radó (45.)
sárga lap: Iszlai (27.), Németh M. (63.), Nagy G. (89.) illetve, Juanan (81.), Heris (86.), Suljic (86.)
 
Haladás: Rózsa - Fehér Z., Guzmics, Tóth P., Bosnjak - Nagy I G., Simon Á., Radó (Medgyes, 90.), Iszlai, Szakály A. (Gyurján, a szünetben) - Hrepka (Németh M., 60.)
Újpest: Dmitrovic - Nagy J., Heris, Juanan, Ngawa (Tshibuabua, 53.) - Suljic, Vasiljevic, Kosovic (Simon K., 54.), Sankovic, Balogh B. - Zamostny (Proesmans, 61.)
[1609904] 2014-03-30 18:35:00 Haladás - Újpestx;