Karrier

Moniz a lengyel élvonalban kapott munkát

A lengyel élvonalban szereplő Lechia Gdansk csapatának vezeteődzője lett a Ferencváros korábbi trénere, Ricardo Moniz.

Moniz nem maradt sokáig munka nélkül / lechia.pl

Mindössze pár hónapig volt csapat nélkül a Ferencvárostól decemberben menesztett Ricardo Moniz, aki a lengyel Ekstraklasa-ban szereplő Lechia Gdansk vezetőedzője lett. A holland trénert csütörtökön mutatták be hivatalosan, hétvégén pedig a Piast Gliwice ellen már be is mutatkozhat új csapatának kispadján.

A Lechia hivatalos honlapjának beszámolója szerint Moniz 2016 nyaráig kötött szerződést új klubjával. A holland elsődleges feladata lesz, hogy bejuttassa a rájátszásba a csapatot. A Lechia a télen komoly erősítéseket hajtott végre ennek érdekében, ám az eredmények elmaradtak, ezért a klubvezetők Michal Probierz menesztése mellett döntöttek.

A Lechia jelenleg 10. helyen áll a bajnokságban, lemaradása a nyolcadik és egyben rájátszást érő helytől mindössze három pont. A bajnokság alapszakaszából még három forduló van hátra, ennyi idő alatt kell Moniznak "csodát" tennie.

A hétvégén a Lechia hazai pályán fogadja a 12. pozíciót elfoglaló Piast Gliwice gárdáját. A gdanskiaknak van miért törleszteniük, uhiszen utoljára 2009-ben tudták legyőzni a Gliwicét, az azóta lejátszott négy egymás elleni mérkőzésen három vereség és egy döntetlen a mérlegük.

Moniz székfoglalójában hasonló dolgokat fogalmazott meg, mint annak idején a Ferencvárosnál, támadó felfogásban játszó csapatot ígért és céljai között tüntette fel, hogy rendre megtöltse a Lechia stadionját szurkolókkal.

[1467912] 2014-03-29 20:30:00 Lechia Gdansk - Piast Gliwicex;
145276