Real Madrid

Diego Lópezt kritizálják, de Ancelotti kitart mellette

megosztom

A Real Madrid szombat este a Rayo Vallecanót fogadja a spanyol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának meccsén.

Ancelotti és a Real Madrid helyzete jókorát változott egy hét alatt - fotó: AFP

Egy héttel ezelőtt még a boldogság szigete volt a Real Madrid otthona. A csapat remek formában játszott, magabiztosan jutott tovább a Bajnokok Ligájában, és négy pont előnnyel várta ősi riválisát, az FC Barcelonát. Azóta jókorát változott a helyzet, Carlo Ancelotti együttese nem csak az El Clásicót bukta el, hanem szerdán Sevillában is elhasalt, így a tabella első helyéről a harmadikon találta magát. A királyi gárda szombat este a Rayo Vallecano ellen folytatja, de immár nincs saját kezében a sorsa, hiszen a Barcelona két, az Atlético Madrid pedig három ponttal előzi meg. A pénteki sajtótájékoztatón Ancelottit a bajnoki esélyekről, a kapushelyzetről és Cristiano Ronaldóról valamint Gareth Bale-ről kérdezték.

"Cristiano Ronaldo kisebb sérüléssel küzd, de nem komoly - mondta Ancelotti. - Megkapta a szükséges kezelést, ugyanúgy edzett, mint általában, szombaton játszani fog. Nincs okunk arra, hogy pihentessük őt, jól kezeli a problémáját, magabiztos. Mindannyian nyugodtak vagyunk, tényleg csak egy kisebb gondja van, ami hamarosan megoldódik."

A Real Madrid utóbbi két veresége kapcsán Diego Lópezt is támadás érte. A Real Madridhoz közeli Marca szerint a kapus pocsék formát mutat, ugyanis a legutóbbi kilenc kapura lövésből hat gólt kapott, egy alkalommal pedig a kapufa mentette meg őt.

"Már beszéltünk erről korábban, ne kezdjük újra - reagált a kapuskérdésre Ancelotti. - Csak akkor fogok változtatni, ha tényleg okom lesz rá. Mindkét kapusom jó teljesítményt nyújt, szombaton Diego López, szerdán pedig Iker Casillas kap lehetőséget. Tudom, hogy Diego Lópezt kritizálták, de ez nem a klubon belül, hanem azon kívül történt. Hat gólt kaptunk az utóbbi két bajnokin, ez nem sűrűn fordult elő velünk. Kis hibákat vétettünk, de súlyos árat fizettünk. Nem a koncentráció hiánya okozta, helyezkedési hibák voltak."

Ancelotti a bajnoki hajrá kapcsán elmondta, fogalma sincs hány pont kell az első helyhez. A Betclic immár a Barcelona esélyeit tartja jobbnak.

Melyik csapat nyeri a bajnoki címet?
a Betclic oddsszai alapján
Barcelona 1.75
Real Madrid 3.50
Atlético Madrid 4.25

"Csak az utolsó fordulóban fog eldőlni a bajnoki cím sorsa, nem tudom hány pont kell hozzá - fogalmazott Ancelotti. - Abban persze biztos vagyok, hogy 90-nél több. Az utolsó pillanatig küzdeni fogunk, ezt megígérhetem."

Ancelotti Bale státuszáról és formájáról is szót ejtett.

"Cristiano Ronaldo a csapat első számú szabadrúgáslövője, a második Bale - magyarázta az olasz szakember. - Ha mégis Bale végzi el, akkor Ronaldo áldását adta rá. Bale-nek jelenleg ugyanaz a gondja, mint a többieknek. Fizikálisan jól érzi magát, csupán a csapat kollektív erejét kell javítani."

A Real Madrid nem hibázhat szombaton, ha versenyben akar maradni a bajnoki címért folytatott küzdelemben. A Betclic főképp Ronaldótól és Benzemától vár gólt szombaton a Rayo ellen.

Fogadás gólszerzőre
a Betclic oddsszai alapján
Real Madrid Rayo Vallecano
C. Ronaldo 1.20 Bueno 8.50
Benzema 1.45 Viera 8.50
Bale 1.70 Larrivey 8.50
[1506119] 2014-03-29 22:00:00 Real Madrid - Rayo Vallecanox;
145832
megosztom