Magyar Kupa

Továbbment a Diósgyőr, az MTK és az Újpest

Nem történt meglepetés a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőinek visszavágóján, a Diósgyőr, az MTK és az Újpest ment tovább.

Futács Márkó két gólt lőtt a Pápának

Az első meccsen az MTK 2-0-ra verte otthon a Győrt, amely a visszavágón gyorsan ledolgozta hátrányát. A 21. percben Pátkai hat méterről gurított a hálóba, két perccel később pedig Varga szabadrúgásból egalizálta a párharcot. A fővárosi gárda a 45. percben szépített, Kanta 16 méterről a jobb sarokba lőtt, így a szünetben az MTK állt a továbbjutásra. A 47. percben egy kontra végén Eppel egyenlített, vagyis a kék-fehérek még inkább bebiztosították magukat. Habár Andric a 85. percben ismét előnyt szerzett a győrieknek, de hiába, egy perccel később Kanta egyenlített, így az MTK 5-3-mal ment tovább.

Az Újpest Dusan Vasziljevics mesterhármasával 3-1-re nyert Pécsen, vagyis már az első meccsen eldöntötte a párharcot. A lila-fehérek a visszavágón sem hibáztak, Balogh és Zamostny révén kétgólos előnyt szereztek az első játékrészben, majd a szünet után további két gólt lőttek és 7-1-es összesítéssel jutottak tovább.

Az odavágón fordulatokban gazdag mérkőzésen 2-2-re végzett a Pápa és a DVTK, így a helyzeti előny a hazai pályán játszó Diósgyőr oldalán volt. Futács Márkó az első 20 percben tett róla, hogy még ideálisabb legyen a helyzet, előbb közelről talált be, majd büntetőből volt eredményes. A 78. percben Kosztics állította be a végeredményt, a DVTK 3-0-ra győzött és 5-2-es összesítéssel továbbjutott.

A DVTK, az MTK és az Újpest előtt kedden a Debrecen biztosította helyét a legjobb négy között.

2014-03-26;213