Karrier

Sturridge-ot Torres beszélte rá a Liverpoolra

megosztom

A Liverpool angol válogatott csatára, Daniel Sturridge elmondta, korábbi csapattársa, Fernando Torres ösztönözte arra, hogy csatlakozzon a Vörösökhöz.

Sturridge szombaton a Cardiff ellen is eredményes volt - Fotó: AFP

Sturridge 2013 januárjában igazolt a Mersey-partiakhoz, a Liverpool 15 millió eurót fizetett érte a Chelsea-nek. A csatár azonnal beilleszkedett a Vörösöknél, eddig 42 mérkőzésen 33 gólt szerzett, a mostani szezonban hét gólpasszt is kiosztott a Premier League-ben, Luis Suárezzel együtt repítik a Poolt. Értéke azóta 20 millió euróra emelkedett a transfermarkt.de szerint. Sturridge most elmondta, Fernando Torresnak nagy szerepe volt tavalyi döntésében.

"Mindig nagy szeretettel beszélt a Liverpoolról. Amikor együtt játszottunk a Chelsea-ben, azt mondta: 'a Liverpool csodálatos.' Véleményét Josszi Benajun is osztotta. Mindketten azt mondták, 'a Liverpool a legjobb klub, ahol valaha játszottak.' És azt is, hogy a szurkolók fantasztikus erőt adnak. És akkoriban úgy éreztem, változásra van szükség az életemben, gödörben volt a karrierem. Nagyon igénylem azt, hogy jól érezzem magam egy adott helyen, ezért könnyű volt meghoznom ezt a döntést, hogy ide igazoljak. Az édesapám, a nagybátyám és én mind azon a véleményen voltunk, hogy ez a klub lesz a legtökéletesebb nekem" - mesélte a 24 éves futballista a Daily Mailnek.

"Amikor képbe került a Liverpool, egyszerűen azt éreztem, hogy azonnal autóba akarok pattanni, hogy aláírjam a papírokat és azonnal munkába álljak. Éhes voltam, most is az vagyok. Annyi mindent elérhetünk a klubbal" - folytatta Sturridge.

A tízszeres angol válogatott játékos 13 évesen került a Manchester City akadémiájára, de nem tudta beverekedni magát a nagycsapatba. 2009-ben került a Chelsea-hez, ám a Kékeknél is kiegészítőemberként számoltak vele. 2011-ben kölcsönben Bogdán Ádám csapatát, a Boltont erősítette.

"Sikeres szeretnék lenni, győztes mentalitású embernek vallom magam, mindig nyerni akarok, és nem a padon ücsörögni, ez nem a pénzről szól. Hanem a játékról, arról, hogy megvalósítsd az álmaidat, címeket nyerj és mosolyogni tudj a pályán. Az emberek azt hiszik, egy csomó pénzt kaptam a Citynél, a Chelsea-t is a pénz miatt hagytam ott. Azzal vádoltak, hogy haszonleső vagyok. De ez a két klub a leggazdagabbak közé tartozik a világon, ha csak a pénz számítana, miért távoztam volna?" - vélekedett Sturridge.

A Premier League góllövőlistájának első két helyét Suárez (28) és Sturridge (19) foglalja el, jó úton haladnak afelé, hogy legendás csatárpárosként vonuljanak a históriákba. Hogy olyan duó legyenek, mint Alan Shearer és Chris Sutton (Blackburn Rovers) vagy Teddy Sheringham és Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United) voltak. Sutton és Shearer gólerős kettősét "Sutton and Shearer"-ként emlegették, ennek a rövidítése volt a "SAS", amely a Brit Királyi Haderő különleges légi szolgálatát is jelenti és az angol kommentátorok már jó ideje használják ezt a kifejezést Sturridge és Suárez kapcsán is.

Brendan Rodgers együttese a második helyen áll a bajnokságban, egyre biztosabbnak tűnik, hogy 2009 után visszatérhet a Bajnokok Ligájába. A bajnoki címre - ami 1990 után az első lenne - 3.75-szörös oddsot kínál a bet365.

BL-indulást érő helyen (1-4.) végez a Premier League-ben
A bet365 szorzói szerint
Man. City 1.002
Liverpool 1.010
Arsenal 1.083
Everton 12.00
Tottenham 17.00
Man. United 26.00
[1475028] 2014-03-22 16:00:00 Cardiff - Liverpoolx;
megosztom