Bajnokok Ligája

Moyes hosszú távra tervez Manchesterben, Klopp küzdő farkasokat látott

Drámai fordulatot tartogatott a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapja, ahol a házigazda Manchester United kétgólos hátrányt ledolgozva jutott be a sorozat negyeddöntőjébe. A tavalyi döntős Borussia Dortmund épp ellenkező utat járt be, idegenben aratott magabiztos sikerét követően a hazai vereség is belefért.

David Moyes elégedetten tapsolt a továbbjutást követően - Fotó: AFP

"Nagyszerű az, ahogy a játékosok felálltak a padlóról a hétvégi kudarcot követően" - fogalmazott a továbbjutás örömében David Moyes. "Azt mondtam nekik hétfő reggel, fiúk, meg kell nyernünk 3-0-ra a visszavágót, hogy visszaadjunk valamit a szurkolóknak. Drukkereink most is csodálatosak voltak, megérdemelték ezt a sikert, sajnos ebben a szezonban kevés ilyen pillanatot élhettünk át velük. Komoly hátrányból kellett visszakapaszkodnunk, amit stílusosan, jól futballozva sikerült megtennünk. Igazi csapatmunka volt."

Természetesen sokakban felmerül, hogy a szerda esti bravúros továbbjutás fordulópontot jelent-e majd a menedzser manchesteri ténykedésében, megítélésében, Moyes azonban úgy véli, nem érdemes ebből az irányból megközelíteni a dolgot. "Én nem tartom fordulópontnak ezt a mérkőzést, mert a klub sem így tekint rá. Hosszú távon látom magam a United kispadján, nem érzek semmiféle belső nyomást. Tudjuk, hogy milyen munkát kell elvégeznünk, igaz, amikor Manchesterbe kerültem, nem gondoltam, hogy ekkora fába vágom a fejszémet. Mindenki találgatja, hogy miért nem úgy alakultak a dolgaink, ahogy terveztünk, pedig a válasz egyszerű. Azért, mert nem játszottunk jól. Miért ne nyerhetnénk meg a Bajnokok Ligáját? Ha a képességeinkhez méltóan teljesítünk, bármely riválissal képesek vagyunk felvenni a versenyt" - mondta a szakember, akivel kapcsolatban korábban a hatharom.com is megírta, hogy már nem feltétlenül élvezi a vezetők bizalmát.

A görögök mestere, Míchel érthetően csalódottan vette tudomásul a búcsút, ugyanakkor gratulált játékosainak az Old Traffordon tett erőfeszítéseikért. "Óriási várakozásokkal tekintettünk a visszavágó elé, ezért letaglózott minket a vereség. Ez túl nagy, mondhatni hatalmas csapás a játékosoknak. Ha visszapörgethetném az időt, a befejezéseken javítanék és kiküszöbölném a védekezésben elkövetett hibákat. A labdarúgásban a két tizenhatoson belül dőlnek el a lényeges kérdések, márpedig mi itt is, ott is hibáztunk. Mindent kiadtunk magunkból, de most ez sem bizonyult elegendőnek. Fájdalmas volt bemenni az öltözőbe, és látni a csalódott arcokat. Annak ellenére, hogy az összkép jó az idei BL-szezont tekintve, most képtelen vagyok bármilyen pozitív gondolatra" - értékelt a spanyol vezetőedző.

[1625219] 2014-03-19 20:45:00 Manchester United - Olimpiakoszx;

A továbbjutás ellenére nem volt felhőtlen a dortmundiak öröme - Fotó: AFP

A Dortmund kis híján csúnyán megégett saját szurkolótábora előtt, a mérkőzést 2-1-re megnyerő Zenit számos gólhelyzetet kialakított, veszélyesen futballozott, nem csoda, hogy Jürgen Klopp is megemelte kalapján az oroszok előtt. A hazaiak trénere szerint jó csapat épül Szentpéterváron, és ha jó napot fognak ki, minőségi játékukkal bárkinek okozhatnak komoly problémákat. "Voltak pillanatok, amikor nem kommunikáltunk kellő hatékonysággal, ha többet beszéltünk volna egymáshoz, kivédhettünk volna néhány kellemetlen szituációt. Egy bizonyos fokú feszültség és idegesség volt tapasztalható a játékosaimon. Húsz vagy annál is több Bajnokok Ligája-meccs tapasztalatával a lábunkban higgadtabban is futballozhattunk volna az első félidőben. Kellő tempóban járattuk a játékszert, igyekeztünk gyorsan a kapu elé juttatni azt, az ebből történt labdaszerzésekből viszont a Zenit képes volt lendületes kontratámadásokra. Összességében megérdemelten jutottunk be a krémek krémjét felvonultató negyeddöntőbe, mert farkasokként küzdöttünk megint" - mondta Klopp.

Az oroszokat irányító Szergej Szemak győztes mérkőzés után adja át helyét a napokban kinevezett André Villas-Boasnak, az ideiglenes vezetőedző a lefújást követően az odavágón mutatott gyenge produkciót kárhoztatta. "Ha csak egy kicsivel jobban teljesítünk a hazai találkozón, a visszavágón nyújtott játékunkkal valós esélyünk lehetett volna a továbbjutásra. Őszintén gratulálok játékosaimnak a hozzáállásukért és azért, amit a pályán mutattak. Nyilvánvalóan voltak hibák, de ez a mérkőzés a pozitívak közé tartozik a szezonban."

[1625225] 2014-03-19 20:45:00 Borussia Dortmund - Zenit Szentpétervárx;