Átigazolás

Shaqiri más sztárcsapatokról ábrándozik a müncheni kispadon

Fivére szerint nyáron eligazolhat a Bayern München együttesétől Xherdan Shaqiri, a német sztárcsapat svájci játékosa.

Shaqiri (jobbra) az edzések után a meccseken is inkább a füvet koptatná - Fotó: AFP

Tavaly májusban Erdin Shaqiri még arról beszélt, hogy testvérének nincs oka elhagyni a Bayern Münchent, mostanra azonban a jelek szerint változott a helyzet. A svájci játékos ugyan remek helyettese a bajor gárda sztárjainak - felállástól és a többiek állapotától függően -, így Mandzukicnak, Müllernek, Ribérynek, Robbennek, Götzének vagy épp Kroosnak, de mégiscsak másodvonalbeli játékosként kezelik. Ebben a szezonban nyolc bajnokin volt kezdő, és hatszor cserélték be.

"Xherdan 22 éves. Ebben a korban folyamatosan játszania kellene, de jelenleg nem ez a helyzet. Várunk nyárig, és amikor majd olyan klubok jelentkeznek, mint a Liverpool, a Manchester United vagy az Inter, meghallgathatjuk az ajánlataikat. Ezzel együtt is a Bayern az első számú partnerünk, mielőtt bárki mással beszélnénk" - közölte az ügynök-fivér.

Shaqiri februárban megsérült, de azóta egy góllal már kivette a részét a Wolfsburg 6-1-es kiütéséből március elején. 2012 nyarán érkezett Münchenbe, korábban a Basel játékosa volt, ahol három svájci bajnoki aranyat szerzett.

Ha Pep Guardiola számít rá, akkor szombaton a Mainz otthonában léphet pályára. Ugyanakkor jelenleg Holger Badstuber kivételével mindenki egészséges a Bayernből, a vezetőedzőnek pedig tűzben kell tartania legjobbjait a tavaszi hajrá közeledtével. Így nem lenne meglepő, ha megint kimaradna.

[1479228] 2014-03-22 15:30:00 Mainz 05 - Bayern Münchenx;