Bajnokok Ligája

Van Persie csodát tett, a Zenit becsületből győzött

A Manchester United 3-0-ra verte az Olimpiakoszt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján és továbbjutott. A Dortmund kikapott otthon a Zenittől, de nem fenyegette veszély a továbbjutását.

Robin van Persie mesterhármast szerzett - fotó: AFP Habár az első tíz perc két görög helyzetet hozott, a Manchester United ledolgozta hátrányát szünetig. Bátran kezdett az Olimpiakosz, de egy Rooney kapufa jelezte, az angol csapat komolyan gondolta, hogy ledolgozza hátrányát. A 25. percben Van Persie büntetőből faragott a kétgólos deficiten, majd De Gea két őrületes bravúrral meccsben tartotta csapatát. Előbb egy fejest, majd egy lövést védett. A 45. percben Rooney passzát Van Persie gólra váltotta, így okkal lehetett elégedett az Old Trafford közönsége.

A szünet után hét perccel Van Persie szabadrúgásból mesterhármassá bővítette művét és ezzel már a Manchester United állt továbbjutásra. A hajrában veszélyesebben játszott a görög csapat, amelynek egy gól elég lett volna a negyeddöntőhöz, de az angol gárda végül megőrizte háromgólos előnyét és bejutott a legjobb nyolc közé. Robin van Persie a meccs végén megsérült, hordágyon vitték le.

Bajnokok Ligája
nyolcaddöntő, visszavágó
INFO Manchester United-Olimpiakosz 3-0 (2-0)
Gól: Van Persie (25., 45. - másodikat 11-esből, 52.)
Továbbjutott: a Manchester United 3-2-es összesítéssel
[1625219] 2014-03-19 20:45:00 Manchester United - Olimpiakoszx;

Hulk (kékben) bombagólt szerzett - fotó: AFP

Túl sok reménye nem lehetett a Zenitnek, miután odahaza négyet kapott a Dortmundtól, de a visszavágón Hulk gyorsan szerzett némi szépségtapaszt az oroszoknak. A 16. percben, 30 méterről bődületes nagy gólt szerzett. A németek helyzetekkel válaszoltak, majd a 38. percben Kehl egy pontos fejessel lehűtötte a kedélyeket, 1-1-gyel mentek a szünetre.

A második félidőben lassan csordogált a meccs, nem törték össze magukat a csapatok. A 73. percben váratlanul ismét a Zenit szerzett gólt, egy balról belőtt labdát Rondón előrevetődve a dortmundi kapuba fejelt. A Zenit becsületből győzelmet aratott a német csapat otthonában, és emelt fővel búcsúzott a sorozattól. A Dortmund készülhet a negyeddöntőre.

Bajnokok Ligája
nyolcaddöntő, visszavágó
INFO Dortmund-Zenit 1-2 (1-1)
Gól: Kehl (38.), ill. Hulk (16.), Rondón (73.)
Továbbjutott: a Dortmund 5-4-es összesítéssel
[1625225] 2014-03-19 20:45:00 Borussia Dortmund - Zenit Szentpétervárx;
Percről percre: BL_2014_03_19x