Bajnokok Ligája

Giggs szerint tartoztak ezzel a szurkolóknak, Kehl csak mosolyog a vereségen

A Manchester United 3-0-ra verte az Olimpiakoszt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján és továbbjutott. A Dortmund kikapott otthon a Zenittől, de nem fenyegette veszély a továbbjutását.

Három gólt és továbbjutást ünnepelt a Manchester United - fotó: AFP

Robin van Persie mesterhármast szerzett, a Manchester United 3-2-es összesítéssel jutott tovább. Az angol csapat játékosa, Ryan Giggs szerint több ilyen teljesítményre van szükségük.

"Tartoztunk a szurkolóknak ezzel az eredménnyel, hihetetlen hangulatot kreáltak - mondta Giggs. - Volt néhány jó meccsünk, de a folytatás nem sikerült. Ez nem mehetett így tovább. Több ilyen teljesítményre van szükségünk, mint a mai."

A Zenit 2-1-re nyert a Dortmund otthonában a visszavágón, de a német csapat 5-4-es összesítéssel továbbjutott. Robert Lewandowski szerint csalódást okoztak.

"Részünkről nem volt tökéletes meccs - értékelt Lewandowski. - Ennél sokkal jobb teljesítményre lesz szükségünk, de a legfontosabb dolog, hogy bejutottunk a legjobb nyolc közé."

Sebastian Kehl szerezte a Dortmund egyetlen gólját, a csapatkapitány úgy vélte, megérdemelten jutottak tovább.

"Talán nem ez volt a legjobb meccsünk, de bejutottunk a legjobb nyolc közé, vagyis mindannyian egy nagy mosollyal távozhatunk a stadionból - mondta Sebastian Kehl, a Dortmund csapatkapitánya. - Sok sérülés sújtotta a csapatot, de soha nem hivatkoztunk rá. Úgy érzem, megérdemelten kerültünk be Európa legjobb nyolc csapata közé."

[1625219] 2014-03-19 20:45:00 Manchester United - Olimpiakoszx;[1625225] 2014-03-19 20:45:00 Borussia Dortmund - Zenit Szentpétervárx;