Bayern München

Guardiola megvárná Hoenesst

A bajorok vezetőedzője kiállt a Bayern korábbi elnöke mellett, és még legalább 2-3 évig maradna az Allianz Arénában.

Mint arról korábban a hatharom.com is beszámolt, a német ügyészség három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Uli Hoeness-t, a Bayern München egykori elnökét, aki az ítélethirdetés után azonnal lemondott minden tisztségéről a német rekordbajnoknál.

A sportvezetőt hétrendbeli, összesen 28,5 millió euró értékre elkövetett adócsalásban marasztalták el, amiért nem fizette be egy titkos svájci számlán keresztül bonyolított tőzsdei és devizapiaci ügyeletekből származó nyereség után járó 27,2 millió adót, és a személyi jövedelemadóra rakódó, a keleti tartományok felzárkózását szolgáló szolidaritási járulékot.

Ez volt "életem legnagyobb hibája" - közölte Uli Hoeness. Hozzátette: "a tisztességről, az emberi tartásról és a felelősségvállalásról" alkotott felfogásából az következik, hogy nem támadja meg az ítéletet, hanem vállalja tettének következményeit.

A Bayern kispadjára a nyáron - Hoeness erőteljes közbenjárásával - szerződtetett Guardiola már korábban kifejezte sajnálatát "barátja" iránt, a spanyol Mundo Deportivónak pedig úgy fogalmazott, hogy szeretné megvárni, amíg a klubvezető visszatér a klubhoz.

Szeretnél szuper bundesligás ajándékokat? Töltsd ki a totószelvényt, és nyerj szurkolói sálat vagy akár egy mezt az Eurosport és a hatharom.com közös játékán! Kattints ide a szelvényért!

"Addig folytatom a munkát, amíg Hoeness vissza nem jön" - jelentette ki kategorikusan Guardiola. "A legjobb tudásommal akarom szolgálni a klubot. Folytatni akarom a munkát még két vagy három évig. Az az álmom, hogy itt legyek, amikor visszatér. Hoeness nélkül mindez nem lett volna lehetséges" - utalt a bajorok sikereinek letéteményesére a katalán vezetőedző.

A 43 éves Guardiola a nyáron érkezett a bajor fővárosba, szerződése jelen állás szerin 2016 nyaráig érvényes. Münchenben egyelőre elégedettek lehetnek a munkájával, hiszen a Bundesligában rekordokat döntögetve, veretlenül menetelnek az újabb bajnoki cím felé, a Német Kupában ott vannak a legjobb négy között, míg a Bajnokok Ligájában minden különösebb gond nélkül lépték le az Arsenalt a nyolcaddöntőben.

A bőrnadrágosokra a hétvégén izgalmasnak ígérkező mérkőzés vár a Mainz otthonában. Thomas Tuchel együttese idén csupán egyetlen mérkőzését veszítette el, a tabella ötödik helyén áll, három pontra lemaradva a negyedik Bayer Leverkusentől.

[1479228] 2014-03-22 15:30:00 Mainz 05 - Bayern Münchenx;
144869