Premier League

Moyes keserű, Rodgers telhetetlen, Wenger reménykedik

A Liverpool a Manchester Unitedet, az Arsenal a Tottenhamet győzte le a Premier League vasárnapi rangadóin. Így értékeltek a menedzserek a mérkőzések után.

David Moyes megint nem sok jót láthatott csapatától - Fotó: AFP

Amint azt Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere előrevetítette, csapata győzelmével a Manchester United 12 pontos hátrányba került a jelenlegi negyedik helyezett, kettővel kevesebb meccset játszott Manchester Cityhez képest, azaz aligha reménykedhet BL-indulásban ősszel. Feltéve, hogy nem nyeri meg most a sorozatot.

David Moyes, a Vörös ördögök trénere ennek megfelelően is értékelt: "Mind csalódottak vagyunk. Nem értünk el jó eredményt, és azzal sem lehetünk elégedettek, ahogy a gólokat kaptuk. Némelyik büntető jogos, más jogtalan volt. De nem játszottunk jól az első félidőben. Azt gondoltam, a szünet után vissza tudunk jönni a meccsbe, de még le sem ültem a kispadra, máris újabb büntetőt ajándékoztunk az ellenfélnek. Nem jöttek össze a dolgaink."

Rodgers természetesen jóval pozitívabb, ugyanakkor egy kicsit telhetetlen volt, pedig csapata a második helyen áll: "Szerezhettünk volna még több gólt. Agresszívek voltunk az előrejátékban, néha csak az a bizonyos utolsó passz hiányzott. De így is nagyon jó támadóteljesítményt mutattunk be, nagy lendülettel mentünk előre. Ez természetesen egy nagy győzelem egy óriási riválissal szemben. Elégedettséggel tölt el, hogy egy ilyen mérkőzést uralni tudtunk."

[1475020] 2014-03-16 14:30:00 Manchester United - Liverpoolx
[1475020] 2014-03-16 14:30:00 Manchester United - Liverpoolx;

Wenger pozitív lehet a nagy rivális legyőzése után - Fotó: AFP

A nap másik rangadóján az ősi rivális Tottenham és Arsenal csaptak össze, ez a meccs a vendég Ágyúsok sikerét hozta. Ezzel ők azonos pontszámmal állnak a Liverpoollal, míg a Spurs az ötödik, de csak két pont a kettővel kevesebbet játszott Evertonnal szemben az előnye.

"Ezzel egy kicsit közelebb kerültünk a Chelsea-hez, és még izgalmasabb lesz a jövő heti, ellenük vívandó mérkőzésünk. Négy pont a hátrányunk, eggyel kevesebb mérkőzést játszottunk, öt meccsünk van még otthon. Meglátjuk, mi lesz ebből" - mondta Arséne Wenger a bajnoki esélyekről.

Tim Sherwood a Tottenham részéről leginkább csak búslakodni tudott, miután csapata sorozatban harmadszor kapott ki (korábban a Chelsea-től a bajnokságban, a Benficától pedig az Európa Ligában), és még a jövő évi EL-helyért is komolyan küzdenie kell.

"Aki ott volt a White Hart Lane-en vagy nézte a tévében a meccset, tudja, hogy nem érdemeltünk vereséget. Úgy éreztem, elég lehetőségünk volt, hogy nyerjünk. Nem kritizálhatom a srácok erőfeszítéseit, fantasztikusak voltak, és a szurkolók is csodálatosak voltak. Végig kitartottak mellettünk" - mondta a szakember.

[1475026] 2014-03-16 17:00:00 Tottenham Hotspur - Arsenalx
[1475026] 2014-03-16 17:00:00 Tottenham Hotspur - Arsenalx;