Ligue 1

Ibra újabb rekordot döntött, a Monaco lesgólokkal nyert

Zlatan Ibrahimovic nevéhez számos csúcs fűződik már az egyetemes labdarúgás történetében, vasárnap este azonban a svéd klasszis egy újabb rekordot adott át a múltnak. Lyonban a játékvezető és asszisztenseinek döntése miatt alakult ki kisebb botrány.

Zlatan Ibrahimovic vasárnap este 40. gólját szerezte a 2013/14-es szezonban - Fotó: AFP

A Paris Saint-Germain támadója duplázott a Saint-Étienne elleni vasárnap esti rangadón, második gólja pedig összességében már a 40. volt a jelenleg futó szezonban, minden sorozatot figyelembe véve. A párizsiaknál eddig Carlos Bianchi volt a csúcstartó, az argentin csatár az 1977/1978-as idényben harminckilencszer volt eredményes. Ha hozzátesszük, hogy Laurent Blanc csapata számára még hátravan kilenc bajnoki, egy Ligakupa és legalább két Bajnokok Ligája-meccs a zárásig, Ibrahimovic könnyedén átlépheti az ötvenes álomhatárt.

"Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, méghozzá közösen, csapatként, melynek köszönhetően egy lépéssel közelebb kerültünk célunkhoz" - fogalmazott a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában meglepően szerényen a svéd klasszis. "Boldog és büszke vagyok, hogy megdönthettem ezt a rekordot, köszönettel tartozom társaimnak és a szurkolóknak."

A párizsiak nagyszerű hetet zártak, szerdán bejutottak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, vasárnap pedig megerősítették vezető pozíciójukat a tabellán. A PSG előnye jelenleg nyolc pont az üldöző Monacóval szemben, de a különbség lehetett volna több is. A hercegségbeliek ugyanis úgy nyertek 3-2-re Lyonban, hogy két találatukat is ordító leshelyzet előzte meg. Zárójelben tesszük hozzá, a hazaiaknál is elnézett egy gólt a játékvezetői hármas. Fredy Fautrel vezetőbíró a lefújást követően nem győzött magyarázkodni.

Rémi Garde, a Lyon vezetőedzője nehezen viselte az igazságtalanságot - Fotó: AFP

"Nem hiszem, hogy volna értelme vitatkozni, mert három gólt is leshelyzet előzött meg, a játékvezetői csapatunk hibázott. Ez a történet borzasztó, káros a labdarúgásra, a két asszisztensem összeomolva ült az öltözőben a meccs után. Három rendkívül bonyolult játékhelyzet volt, ez váltotta ki a frusztrációt a kollégákban, ítéleteink pedig befolyásolták a találkozó alakulását. Visszanéztük a felvételeket, körülbelül harminc centin múlott a lesállás. Ha a partjelző csak fél méterrel odébb helyezkedik, már egészen más látószögből dönthet. Rettenetes emlék számunkra ez az este, bocsánatot kérünk a lyoniaktól."

Kérdés, hogy a sporttárs töredelmes vallomása mennyire hatja meg a Francia Labdarúgó Szövetség illetékes bizottságát, mindenesetre a két asszisztens, Fredji Harchay és Husseyin Ocak egy darabig biztosan nem lengetnek az élvonalban.

[1468481] 2014-03-16 21:00:00 Paris Saint Germain - Saint Etiennex;[1468484] 2014-03-16 17:00:00 Lyon - Monacox;
2014-03-14;53
2014-03-15;53
2014-03-16;53
144535