Ausztrál Nagydíj

Vettelke naplója

  • P. Kele János

Elfogtuk Vettel naplóját, nem volt elégedett a rosszul sikerült szezonkezdet után. Na, de ki az a Magnussen? És mit mond Adrian bácsi? Most minden kiderül.

Vettelke ideges - Fotó: Telegraph

Kedves Naplóm!

Szomorú vagyok. Adrian bácsi azt mondta, többet ilyen nem lesz, és legközelebb már én is a többiekkel locsolkodhatok a dobogón, ahelyett, hogy itt görnyedeznék feletted. De én nem hiszek neki. Hogy lehet az, hogy csak az én autóm volt rossz? Azt mondja, peches voltam, de én ezt nem értem. Nincs is ilyen szó. Majd, ha lesz egy kis időm, kikeresem a szótárban.

De most nincs. Azon gondolkodom, ki lehet az a Magnussen. Elsőre azt hittem, hogy Kimi eltitkolt kisöccse, de aztán Marko bácsi elmagyarázta, hogy az nem lehet, mert ő dán. Én eddig azt hittem, csak németek, meg ausztrálok vannak a mezőnyben. Ja, meg az a Fernando nevezetű kis izé, akire egy csomóan azt mondják, hogy jobb nálam. Ná-lam! Röhej. Hátulról kell keresnem, hogy hanyadik helyen áll, és valami teljesen ismeretlen számot találtam. Azt mondják, ötösnek kell olvasni, és sokkal nagyobb, mint a három, ameddig én eddig el tudtam számolni. Még nem értem pontosan, hogy ez mit jelent, de az biztos, én sohasem szeretném, hogy hármasnál nagyobb szám legyen a nevem mellett.

Sőt, egyesnél se legyen nagyobb.

A legjobb persze az lenne, ha senki más nem indulna, csak én. Mondjuk az autónak akkor is végig kellene bírnia a versenyt, de ezek a kontárok még ezt sem tudják elintézni. Mi az, hogy pech???? Már megint ezzel jön valaki, és én még mindig nem értem. Meg kellene néznem a szótárban, de most épp nem találom. Ha még itt lenne az a langaléta, hogy is hívták, talán Mark, na, ő biztosan tudná. Neki is mindig ezt mondogatták.

Már pénteken gondoltam, hogy baj lesz, amikor elromlott a kávéfőző. A srácok már ezt sem tudták megcsinálni, és képzeld el, kedves Naplóm, valami vacak löttyöt kellett innom egész hétvégén. Azt mondták, tessék, Seb, itt egy kis Red Bull. De, hát egy kocsit nem lehet meginni!!! Borzalmas volt, én mondom neked, borzalmas. 

Majdnem olyan borzalmas, mint, hogy az az új srác, Daniel, vagy kicsoda, most a második helyen megy. Hát, ha tudták, hogy ilyen jó az autója, miért nem adták ide nekem??? Négyszeres (igen, jól olvasod, igen, négy-sze-res) világbajnok vagyok. És ő? Eddig még csak nem is hallottam róla. Na, jó, azt igen, hogy ausztrál, és nekem ennyi elég is volt. Vagy nem onnan jött az a langaléta, izé, Mark is?

Oké, mindegy. Futamot se fog annyit nyerni, mint én világbajnokságot. Majd megkérem Marko bácsit, hogy neki is adjon egy kis pechet, vagy micsodát. Marko bácsit nagyon szeretem, mert tőle mindenfélét lehet kérni, mindig megcsinálja nekem. Azt a langaléta Markot, vagy kicsodát is elüldözte mellőlem. Aranyos bácsi, ugye?

Azt mondják kiestem, és hogy nem tudják megcsinálni az autót. Mi az, hogy nem tudják??? Hát ott megy egy a pályán, itt látom, a tévében!!! Állítsák meg, hozzák ki a boxba, és majd beleülök!!! Nem értem, mi ebben a nehéz. Adrian bácsi azt mondja, nyugodjak meg, ilyet nem lehet csinálni, mert fair play, meg minden. Miért nem olyan szavakat használnak, amiket én is ismerek??? Fair play, basszus, most ennek is nézhetek utána. Tényleg kutyanehéz lesz ez a szezon.

Legalább egy jégkrémet adtak volna, mint anno Kiminek. Ehelyett van az a vacak valami, tudjátok, az a neve, mint a kocsinak, Red Bull. Hát kösz.

Nézem a futamot. Nagyon unalmas. Ott megy az elején Nico (vagy Nicole, sosem fogom már megjegyezni), körbe-körbe, és senki nem ér a nyomába. Ez ellen nem lehet csinálni valamit? Amúgy nem nagy szám a srác, eljön a rajtnál, megy szépen elöl, de ennyi, nem több. Ha előznie kellene, meg lenne halva. Ezzel a kocsival ezt bárki, bármikor (na jó, ha Mark, vagy ki visszajönne, ő azért nem) megcsinálja. Próbálta volna az enyémmel tavaly! Még nekem is alig sikerült, pedig hát tudjuk hányszoros világbajnok vagyok. (Vagy nem? Akkor segítek, négyszeres. Négy-sze-res.)

Most mi van, hova szaladnak a srácok? Hahó, figyeljetek már, nem én nyertem!!! Minek lehet ilyenkor örülni??? Hogy micsoda? Daniel második lett? Má-so-dik? És mi ebben az öröm? Megint egy dolog, amit nem értek....

 

Kedves Naplóm, úgy látszik, ez tényleg nagyon nehéz szezon lesz.

Most mennem kell, sietek, kezdődnek az interjúk! Nem sokára írok, üdv:

Vettelke,
négy-sze-res világbajnok!

Ui.: Adrian bácsi szólt, hogy nekem most nem kell interjút adnom, mert kiestem. De nem baj, ez csak pech, legközelebb jobban sikerül. Oké, ezt az utóbbit adom, de mondja már meg valaki, mi az a pech??? Úgy látszik, tényleg fel kell hívnom Markot. Remélem tényleg ez a neve...

Ui 2.: Danielt kizárták!!! Hehehehehehe, úgy kell neki!!!! Bibibí!!!