NB I

Horváth Ferenc rossz sorozata megszakadt, José Gomesé nem

  • MTI

Idegenben győzte le a címvédő Győr a Videotont az OTP Bank Liga 20. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

Martínez (jobbra) győztes gólt szerzett, majd megsérült - Fotó: vidi.hu

A találkozó elején a Videoton lépett fel támadólag, a vendégek kontrákból próbáltak veszélyt teremteni. A csapatok csak helyzetekig jutottak egészen a félidő utolsó percéig, amikor a győri Varga Roland kapufát lőtt, majd a kipattanó labdára érkező Pátkait Vinicius buktatta a tizenhatoson belül. A játékvezető a brazil légióst kiállította, és büntetőt ítélt, Rudolf tizenegyesét azonban Calatayud kivédte.

A második félidőben – emberelőnye birtokában – a Győr ragadta magához a kezdeményezést, és Martinez fejesgóljával megszerezte a vezetést. Mint később kiderült, ez a találat eldöntötte a három pont sorsát. A harmadik Győr győzelmével egy pontra megközelítette a második helyezett Videotont.

A dühös hazai szurkolók a mérkőzés végén különböző rigmusokkal adták José Gomes vezetőedző tudtára, hogy távozását kívánják. A Videoton november 18. óta nem nyert bajnoki mérkőzést, akkor a Mezőkövesdet verte meg 1-0-ra. Horváth Ferenc rossz sorozata ellenben megszakadt, ő - még a Paks vezetőedzőjeként - ezt megelőzően szeptember 13-án nyert bajnokit.

Fotó forrása: www.vidi.hu

OTP Bank Liga
20. forduló
INFO Videoton FC – Győri ETO FC 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, 3050 néző, v.: Vad II
 
gólszerző: Martinez (67.)
sárga lap: Juhász (45.), Caneira (45.), Oliveira (93.), illetve Lang (34.), Kamber (41.), Pátkai (89.), Mevoungou (92.)
piros lap: Vinicius (45.)
 
Videoton: Calatayud - Szolnoki, Juhász R., Vinicius, Stopira – Sándor Gy., Caneira (Oliveira 86.) – Gyurcsó (Nikolics 68.), Kovács I. (Nildo 78.), Haraszti – Zé Luis
Győr: Kamenar – Svec, Lang, Had, Dinjar – Pátkai, Kalmár, Kamber – Dudás (Martinez 46.), Rudolf (Andric 63.), Varga R. (Mevoungou 78.)
[1609885] 2014-03-16 18:30:00 Videoton - Győrx;