Autósport

Michelisz Norbertet kitüntették, lovag lett

  • P. Kele János

A magyar autósport történetének egyetlen WTCC-futamgyőztesét március 15-e alkalmából tüntette ki a kormány.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje a magyar állam által adományizható legmagasabb kitüntetésnek, a Magyar Köztársasági Érdemrednek az egyik fokozata. Növekvő (fontossági) sorrendben ezek úgy jönnek, hogy lovagkereszt, tisztikereszt, középkereszt, középkereszt a csilaggal, nagykereszt, nagykereszt a lánccal. Michelisz tehát most a lovagkereszti fokozatot kapta meg, korábban ezt úgy hívták, hogy kiskereszt, de 2011-ben is változott a neve, akkor a köztársaság szó került ki az elnevezésből (mint ahogyan az országéból is).

Michelisz saját Facebook oldalán számolt be a kitüntetésről, még egy fotót is mellékelt a díjról és saját magáról, íme:

Fotó: Facebook

Michelisz Norbert 2008 óta versenyez a világ legnagyobb presztízsű túraautó-sorozatában, a WTCC-ben. Első győzelmét a 2010-es makaói versenyen aratta, egy Seat volánja mögött. 2011-ben BMW-re váltott, velük nyerte meg a 2012-es hungaroringi futamot is. Ugyanebben az évben ő lett a privát (nem gyári) versenyzők számára kiírt Yokohama Trophy győztese, az összetettben pedig hatodikként végzett

Tavaly már egy Hondával teljesítette élete legjobb szezonját. Összesen 185 pontot szerzett, hatszor állt dobogón, egyszer győzött is. Végig csatában volt a bajnoki tabella ötödik helyéért, végül alig maradt le róla.